«Меморіал Дем’янюка»-2018: зустріч найсильніших

243
Найсильніші українські стрибуни у висоту за результатами цього зимового сезону зустрінуться 17 лютого у Львові, щоб поборотися за перемогу на «Меморіалі Дем’янюка».

 
Фіналіст Олімпійських ігор, призер чемпіонату світу у приміщенні і чемпіонату Європи Андрій Проценко, бронзовий призер молодіжного чемпіонату Європи Віктор Лонський і чемпіон світу Юрій Кримаренко вже підтвердили свою участь у змаганнях. Саме ця трійка минулої суботи розіграла між собою медалі чемпіонату України. Переможцем з найкращим результатом сезону став Проценко, а Лонський і Кримаренко виграли срібну і бронзову медалі відповідно.
 
У жіночому турнірі основна увага буде прикута до срібної медалістки чемпіонату України у приміщенні Юлії Чумаченко. У Сумах вона стрибнула на 1,93 метри, залишивши позаду Ірину Геращенко і Катерину Табашник, і поступилася лише срібній медалістці чемпіонату світу Юлії Левченко.
 
До речі, рекорд турніру у змаганнях чоловіків належить Андрію Проценку. У 2014 році він переміг з результатом 2,32 м. А от жіночий рекорд тримається вже 15 років. У 2003-му Ірина Коваленко встановила його на висоті 1,95 м.
 
Цього року «Меморіал Дем’янюка» проведуть вдев’ятнадцяте. Турнір присвячений пам’яті Олексія Дем’янюка – відомого українського спортсмена, майстра спорту міжнародного класу, учасника Олімпійських ігор-1980, автора найкращого результату світу у 1981 році, який трагічно загинув у 1999 році.
 
Особливістю «Меморіалу Дем’янюка» є участь у ньому як юних спортсменів-початківців, так і відомих на весь світ атлетів: учасників, призерів і переможців Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. Чи не всі атлети, які брали участь у змаганнях, називають їх одними з найулюбленіших за особливу домашню атмосфера і затишок. Не дивно, що й географія країн-учасниць поступово розширюється. Так, цього року участь у турнірі вперше візьмуть стрибуни у висоту з Туреччини.
 
Крім Гран-прі серед жінок і чоловіків, на «Меморіалі Дем’янюка» також проведуть юнацький і юніорський турніри зі стрибків у висоту.
 
Проте нагороди цього року отримають не лише спортсмени. Організатори змагань вперше в історії відзначать наставників переможців Гран-прі. Вони отримають грошові винагороди і Кубок, присвячений пам’яті Миколи Андрійовича Вальчука, Заслуженого тренера України, який був засновником Львівської школи стрибків у висоту й пішов з життя минулого року.
 
Не залишаться осторонь і глядачі, які зберуться у манежі. Для них організатори підготували вже традиційний розіграш призів.
 
Крім того, всі ми станемо свідками нагородження найкращих спортсменів СК «Висота». За підсумками 2017 року такими визнані Дмитро Дем’янюк, Сергій Слісенко, Вадим Кравчук, Владислав Лавський, Марко Бондарук, Анастасія Матвійок та Ілона Заскалько.
 
Організатори змагань запрошують всіх до Львова на «Меморіал Дем’янюка». А для тих, кому все ж не вдасться туди потрапити, вони організували відеотрансляцію змагань. Подивитися її можна буде офіційному сайті турніру (на ньому ви також знайдете багато цікавої і корисної інформації про турнір), а також на Xsport.ua та Highjump.in.ua.
 
                                                       РОЗКЛАД ЗМАГАНЬ
10:30     Юнаки 2003-2004 р.н.                                
12:00     Дівчата 2003-2004 р.н, дівчата 2001-2002 р.н.                               
13:30     Юнаки 2001-2002 р.н, юніори 1999-2000 р.н.                                
15:20     Урочисте відкриття                                     
                Нагородження спортсменів ранкової програми                                          
16:00     Гран-прі (жінки); юніорки 1999-2000 р.н.                                        
18:00     Гран-прі (чоловіки)                                     
                                                              
Організаторами змагань «Меморіал Дем’янюка-2018» виступили Львівська міська громадська організація «Спортивний клуб «Висота» й Федерація Легкої Атлетики України. Турнір проводиться під егідою Львівської обласної державної адміністрації, а співорганізатором є Львівський державний університет фізичної культури.