Команда Run Ukraine презентувала новий сезон бігової ліги

231
У столиці відбулася презентація нового бігового сезону Run Ukraine Running League 2018.
 
Цього року Run Ukraine Running League складається з 7 бігових заходів у п’яти містах:
  • 22 квітня – 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon
  • 20 травня – 2rd Interpipe Dnipro Half Marathon
  • 10 червня – 3d Grand Prix Lviv Half Marathon
  • 26 серпня – 3rd Odesa Half Marathon
  • 9 вересня – Intersport RUN UA
  • 7 жовтня – 9th Wizz Air Kyiv City Marathon
  • 28 жовтня – 2nd Zaporizhstal Half Marathon

 

Усі півмарафони та марафон Ліги цього року отримали найвищу оцінку –  5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.
 
Київський півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon став першим біговим заходом в Україні, який отримав престижний статус IAAF BRONZE LABEL, що є свідченням високого рівня організації та відповідності світовим стандартам. На сьогодні у світі лише 32 бігові події мають BRONZE LABLE, а на пострадянському просторі цей статус мають лише два заходи: Minsk Half Marathon та Lattelecom Riga Marathon.
 
– Цього року вже втретє відбудуться бігові події в рамках Run Ukraine Running League, наша команда робить це заради того, щоб у кожного хто біжить з нами було більше енергії, більше руху, натхнення, мотивації і бажання ставити перед собою нові цілі. Дякую вам за довіру, що залишаєтеся з нами. До зустрічі на старті! – розповідає Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
 
У цьому році понад 38 тисяч любителів бігу з  понад 50 країн світу зустрінуться на стартах у п’яти містах України: Києві, Дніпрі, Одесі, Львові та Запоріжжі.
 
Привітали з початком сезону Run Ukraine Running League 2018 за допомогою відеозвернень друзі Run Ukraine, українські спортсмени та публічні особи: Марічка Падалко, Анатолій Анатоліч, Іван Гешко та Вадим Гутцайт, а також іноземні: Пако Борао – Президент AIMS, Cвейн Арне Хансен – Президент Європейської Атлетичної Асоціації та Массімо Магнані – Технічний делегат IААF.
 
– Run Ukraine, вітаю вас з презентацією нового сезону та презентацією всіх ваших заходів. Дуже важливо, що всі вони об’єднані в єдину Лігу. Бажаю вам ще більшої кількості учасників на стартах та проведення бігових заходів в кожному місті вашої величезної країни,- привітав Президент Асоціації міжнародних марафонів і пробігів Пако Борао.
 
Долучитися до змагань Run Ukraine Running League зможе кожен охочий, обравши дистанцію відповідно до свого рівня підготовки: 2 км, 5 км, 21 км, а під час Київського марафону ще й 42 км. Дистанцію 10 км цього року вирішено замінити на естафети: 4×5 та 2х10.
Окрім драйву та духу змагань, учасники Ліги відкривають для себе новий образ країни, пізнають міста та їхню історію, знаходять друзів та однодумців з різних міст світу. У кожного бігуна – свої прагнення та цілі, але існує і об’єднуюча мета, головний приз – участь у ACEA Maratona di Roma 2019.
 
Цього року фінішери головних дистанцій отримають медалі з оновленим дизайном, який базується на зображенні головного символу міста.
 
Бігові змагання – це не тільки невід’ємна частина активного життя, а й свідома громадянська позиція. Заходи Run Ukraine Running League 2018 дають можливість долучатися до вирішення соціальних проблем та пропонують участь у благодійних ініціативах. Зокрема, у 2018 році в рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon та Wizz Air Kyiv City Marathon відбудеться фандрайзинг марафон, що об’єднає десятки українських фондів та організацій для збору благодійних коштів. Партнер проекту – Українська біржа благодійності.
 
Цього року упродовж всіх бігових заходів Run Ukraine Running League 2018 всі охочі зможуть подолати благодійну дистанцію 2 км.
2 км – дистанція, що змінює життя. Життя тих, для кого це буде перший біговий досвід, тих, хто незважаючи на життєві обставини не здається і тих, хто прагне зробити добру справу! Кожен учасник благодійного забігу зробить кращим та добрішим не лише своє життя, а й життя тисяч українців. Цього року 50% від вартості стартового внеску підуть обладнання кабінету реабілітації ДУ Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Лише у 2017му 3959 українців звернулось у заклад за допомогою, але єдиного центру реабілітації та після травм та операцій тут немає.
 
Серія бігових заходів розпочнеться 22 квітня щорічним Київським півмарафоном Nova Poshta Kyiv Half Marathon. Наразі відкрита реєстрація на всі події Ліги окрім Intersport RUN UA.
Попередня статтяБірмінгем-2018, день 2: розклад виступів українців і трансляції ранкової програми
Наступна статтяБірмінгем-2018: день 2, ранкова програма (текстова трансляція)