Кубок Європи-2018 з метань: дві командні перемоги і призові трійки України у Лейрії

363

 
У другий день атлети українці показали такі результати.
 
Микола Калюш виграв змагання з метання списа у групі В. При цьому атлет показав найкращий результат нинішнього сезону – 74,18 м. У групі А вісім атлетів метнули далі, а переможець Йоганнес Феттер встановив новий рекорд Кубка Європи з метань і очолив світовий топ-лист сезону – 92,70 м. Попередній рекорд належав його співвітчизнику Юліану Веберу, який минулого року показав 85,85 м.
 
Альона Шамотіна неодноразово входила до призової трійки Кубка Європи з метань у змаганнях серед молоді. Цього року вона виступала серед дорослих. З результатом 65,81 м українка стала дев’ятою з метання молота.
 
Вікторія Клочко завершила змагання з метання диска десятою з найкращим результатом сезону (53,48 м).
 
У секторі для штовхання ядра серед чоловіків вищі результати показали атлети, які змагалися у групі В. П’ятеро з них відправили ядро за позначку 20 метрів, ще двоє – за 19 метрів, а Алєксандр Лєсной, який виступає під нейтральним прапором, встановив рекорд Кубків Європи з метань – 21,32 м. Попередній рекорд (21,23 м) також належав йому і був встановлений у 2014 році. Українець Віктор Самолюк був другим у групі А (18,93 м) і дев’ятим у підсумку.
 
Карина Чередниченко з результатом 48,80 м посіла п’яте місце з метання диска серед молоді.
 
Роман Кокошко штовхнув ядро на 18,00 м і став шостим сере молоді. Переміг, повторивши рекорд Кубків Європи з метань, норвежець Маркус Томсен (19,61 м). Такий же результат минулого року показав турок Осман Кан Оздевеці.
 
Ще одне шосте місце посів Олександр Козубський, який змагався з метання списа серед молоді (69,84 м).
 
Вікторія Сахно була сьомою з метання молота серед молоді (62,90 м).
 
Фото ©Getty Images for IAAF