Хмельниччина виграла командний чемпіонат України з кросу

240
30 березня в Одесі відбувся командний чемпіонат України з кросу. Найкращою у цих змаганнях стала збірна Хмельницької області, друге місце посіли вінничани, третє – харків’яни.
 
 
– Оскільки цієї весни в календарі ІААФ чемпіонату світу не має (він буде за рік в Данії), командний чемпіонат України ми розглядали як підготовку стаєрів до літнього сезону, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук. – Востаннє національні змагання з кросу проводилися в Одесі двадцять років тому, і відбувалися вони тоді також тут, на території місцевого Іподрому. Було облаштоване коло довжиною 1 км, завдяки чому траса повністю проглядалася і було цікаво спостерігати за змаганнями. Єдиний мінус – погода. Напередодні сяяло сонце, а от в день змагань було хмарно.
 
За умов м’якої траси більш комфортно себе почували не важкі атлети. У змаганнях чоловіків на дистанції 8 км перемогу здобув Олександр Матвійчук з Хмельниччини (25.19). Далі на п’єдесталі розташувалися іванофранківці – Дмитро Дідоводюк (25.50) та представник Інваспорту Павло Волуйкевич (26.11). У жінок, які бігли 5 км, перемогла Олеся Дідоводюк з Закарпатської області (18.30). Зовсім поруч з нею фінішували харків’янка Наталія Батрак (18.32) та Валерія Зіненко з Полтавщини (18.38). Чемпіонка Європи Тетяна Головченко з Сумщини, що нас здивувало, була четвертою.
 
Не погано проявили себе атлети юнацького та юніорського віку, але відзначати когось з них поки що не хотів би – нехай спочатку впродовж хоча б декількох років продемонструють стабільність.
 
Також мене дуже здивувала відсутність на чемпіонаті України команди Київської області. Регіон з таким потенціалом не має права ігнорувати календарні змагання. Коли повернуся з Одещини – обов’язково буду розбиратися з цим випадком.
 
Фотогалерея змагань – за ЦИМ посиланням