Квітневі напрацювання Комісії змагань ФЛАУ

202
20 квітня у Києві відбулося засідання Комісії змагань Федерації легкої атлетики України. Оскільки на засіданні обговорювалися питання розвитку легкоатлетичних змагань, на ньому також був присутній голова Комісії розвитку ФЛАУ, перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк.
 
Однією з найголовніших тем, яка була розглянута членами Комісії, був Календар ФЛАУ на 2019 рік. Присутні обговорили критерії внесення змагань до календарю, нову форма заявки на проведення змагань, публікацію протоколів змагань на офіційному сайті ФЛАУ. Також приділили увагу пропозиції зміни зовнішнього вигляду календаря змагань ФЛАУ на сайті – за розділами.
 
До засідання Комісії змагань долучився представник МК «Тарас Бульба» Дмитро Бабенко. Він вніс пропозицію проведення чемпіонату України серед клубів з бігу на 10 000 м в рамках чемпіонату України з бігу на 10 000 м. Після обміну думками Комісія запропонувала пану Бабенку надати концепцію реєстрації клубів на вищевказані змагання. Змагання серед клубів вирішено включити до календаря на 2019 рік.
 
Були розглянуті звернення ТФЛА про внесення змін до календаря змагань нинішнього року та регламентних документів. Надано пропозицію внести зміни в формування командного заліку на командному чемпіонаті України серед дорослих та молоді. Запропоновано здійснювати залік окремо по видах (спринт, витривалість, стрибки, метання), що надасть можливість територіальним федераціям підняти рейтинг обласних команд.
 
Обговорювали питання про розвиток суддівства змагань: залучення молоді до суддівства, оплата праці, кількісний склад суддівської колегії для проведення змагань, покарання за порушення етики поведінки судді, тощо.
 
Також члени Комісії змагань ФЛАУ звернулися до Виконкому ФЛАУ та Комісії юридичних проваджень ФЛАУ за допомогою у розробці деяких положень.
 
Комісії розвитку ФЛАУ запропоновано розробити програму залучення волонтерів на змагання: створити сайт або сторінку в соціальних мережах для реєстрації бажаючих, з подальшим їх навчанням та залученням до обслуговування легкоатлетичних змагань.