Дві десятки українців на завершення командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби

438
Командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби у Тайцані завершено. У заключний день спортсмени розіграли по два комплекти медалей на дистанціях 20 км серед чоловіків і 10 км серед юніорок.

 
Країни Азії відомі своїми складними кліматичними й погодними умовами. І цього разу спортсмени відчули це повною мірою. Змагатися їм довелося за дуже задушливої погоди, час від часу потрапляючи під дощ. Сподіватися на високі результати за таких умов було складно. Власне, фініш дистанції 20 км серед чоловіків це й довів.
 
Серед майже ста атлетів, які вийшли на старт, лише одному вдалося встановити особистий рекорд і лише 15 спортсменів (серед яких не було жодного лідера) змогли показати свої найкращі результати сезону. 13 скороходів і взагалі зійшли з дистанції. Серед них – титулований місцевий спортсмен, призер Олімпійських ігор китаєць Цзелінь Цай.
 
Українська команда складалася з чотирьох атлетів, двоє з яких ще минулого року виступали серед юніорів. Мова про Едуарда Забуженка й Віктора Шуміка. Ще двоє – досвідчені Іван Лосєв і Сергій Будза, який вже другий рік поспіль віддає перевагу саме «двадцятці».
 
Як і на чемпіонаті України, найшвидше з українців 20 кілометрів подолав Іван Лосєв. З результатом 1:24.14 год він замкнув першу двадцятку фінішерів. Віктор Шумік посів 44-е місце (1:28.24 год), Сергій Будза – 61-е (1:30.58 год), а Едуард Забуженко завершив дистанцію 78-м (1:37.54 год). Переміг японець Кокі Ікеда (1:21.13 год). Командне золото також поїхало до Японії (12 очок), а українці посіли тут дев’яте місце (125).
 
***
 
Значно більше рекордів подарували юніорки. На старт дистанції 10 км вони вийшли на годину раніше.
 
Змагання завершилися юніорським рекордом континенту і перемогою Алегни Гонзалез з Мексики (45.08 хв).
 
Без рекордів не поїдуть з Тайцана й українки. Кожна з них пройшла 10 км з найкращим результатом у кар’єрі. Яна Фарина з часом 51.44 хв фінішувала 27-ю, Дарина Касян була 30-ю (52.17 хв), а Аліна Ткач – 34-ю (55.48 хв).
 
У командному заліку перемогли китаянки (10 очок), а українки посіли дев’яте місце (57 очок).
 
Збірна України повернеться додому 8 травня з двома медалями – чоловічим командним сріблом і жіночою командною бронзою на дистанціях 50 км. Зустріти атлетів можна буде о 13:55, у терміналі D аеропорту «Бориспіль».
Попередня статтяЮрій Тумасов про Віктора Мілентійовича Лиса
Наступна статтяАнна Плотіцина: «Зараз сама можу вирішувати, коли і де мені готуватися»