Анна Плотіцина: «Зараз сама можу вирішувати, коли і де мені готуватися»

272
4 травня на столичному стадіоні СДЮШОР №6 відбувся Кубок Києва з легкої атлетики, присвячений перемозі у Другій світовій війні. Традиційно на цих змаганнях розпочала новий сезон низка провідних атлетів.
 
На увагу заслуговують наступні результати. У штовханні ядра перемогу здобули представники Київщини Микола Багач (18.16) та Ольга Голодна (16.17). Яна Гладійчук у стрибках з жердиною показала результат 4 м 30 см. Змагання висотників виграв Андрій Ковальов – 2.15, стометрівку у чоловіків – Владислав Чепурний (10,68).
 
Найгострішою була боротьба у жіночому короткому спринті, де змагалися Яна Качур та Анна Плотіцина. Плотіцина без спротиву суперниць перед цим пробігла свою коронну бар’єрну стометрівку з результатом 13,33. А на гладких ста метрах поступилася Качур. Яна виграла з часом 11,66, час Плотіциної – 11,81 (у півфіналі – 11,73).
 
– Радує, що є можливість не летіти кудись за кордон, а витратити годину часу на дорогу з дому до стадіону і виступити і в своїй дисципліні, і в суміжній, – розповіла Анна Плотіцина. – Зрозуміло, що зараз лише травень, початок сезону. Хотілося б звичайно вищих результатів, але часу до основних стартів ще вдосталь.
 
– Зима цього року дуже затягнулася. Як проходила ваша підготовка до сезону?
 
– Ми майже місяць були на зборі в Португалії. Там було все, що душа забажає – і щодо фізичної підготовки, і щодо бігової роботи. Якби ще було б так тепло, як зараз в Києві – було в взагалі супер. Все-таки, м’язи люблять тепло. Але головне, що здорові, що виступаємо. Старатимемося показувати швидкі секунди.
 
– Віднедавна кошти на підготовку атлетів розподіляються персонально, в залежності від рейтингу. Як оціните це нововведення ФЛАУ?
 
– По-перше, тепер все відбувається відкрито. Не має такого, як раніш, коли поза очі починали обговорювати хто куди їздив, хто де був. Ти сам розподіляєш свої кошти, де і в які періоди готуватися. Тому я не бачу в цьому нововведенні ніяких «але», ніяких «проти». Мені все зрозуміло, я лише «за».
Попередня статтяДві десятки українців на завершення командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби
Наступна статтяУ Борисполі Пробігом вшанували пам’ять борців за незалежність України