8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon зібрав 574 090 гривень благодійних коштів

220
574 090 гривень – таку суму зібрали українські благодійники для підопічних 15 фондів та організацій, які брали участь у «Фандрайзинг марафоні. 2018 – Київ» в рамках Київського півмарафону, що відбувся 22 квітня. Кошти підуть на допомогу онкохворим людям, людям з вадами слуху та дихання, завчасно народженій малечі тощо.
 
– Фандрайзинг марафон – це масштабна всеукраїнська благодійна акція, у результаті якої відбувається адресна допомога підопічним різних фондів, – коментує директор з маркетингу та комунікацій Run Ukraine Вікторія Веремієнко. –  Завдяки кому збираються ці кошти? Перш за все, варто відзначити важливість ролі фандрайзерів. Саме вони долучаються до фондів і обіцяють їм зібрати необхідну суму. Саме вони готуються до забігу та привертають увагу спільноти на соціальні проблему, займаючись спортом. Я біжу, щоб допомогти – гасло наших амбасадорів. І вони дійсно допомагають. Окрема подяка фондам, які долучаються до фандрайзингу та оперативно направляють пожертви на вирішення проблем своїх підопічних. Безумовно, такий результат формує кожний, хто долучився до проекту та зробив пожертву на платформі Української біржі благодійності. Наступний Фандрайзинг марафон відбудеться в рамках 3-го Дніпровського півмарафону 3rd INTERPIPE Dnipro Half Marathon – він розпочнеться 7 травня та триватиме до 25 травня включно. Підтримати фонди-учасники можна на сайті Української біржі благодійності. Ми будемо продовжувати цю традицію, доки вона дає результат.
 
Збиратимуть благодійні кошти і під час ще одного заходу компанії Run Ukraine – забігу INTERSPORT RUN UA, який відбудеться у Києві 9 вересня у День фізичної культури та спорту, і реєстрація на який днями розпочалася. Організатори очікують близько 8 тисяч учасників на старті.
 
В цьому році Intersport Run UA став частиною біговій ліги, і результати з цієї події підуть в загальний залік Run Ukraine Running League 2018. Так само нас чекає захоплюючий день спорту, більше 25 спортивних локацій:  біг, бокс, футбол, баскетбол, кросфіт, фітнес та багато іншого. Від ЦУМу і до Михайлівської вулиці, весь Хрещатик стане спортивним фестивалем, участь в якому зможуть взяти всі бажаючі, – коментує Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
 
Призовий фонд головної дистанції забігу (10 км) складає 73 000 гривень. Приз абсолютного переможця – сертифікат на 12 000 гривень. 
 
У біговій програмі заходу – старти на 10, 5 км, командний забіг 4х5 км, благодійна дистанція 2 км, сімейний забіг на 2 км, студентський забіг на 5 км, а також дистанції для наймолодших спортсменів – INTERSPORT JUNIOR RUN на 100 м та INTERSPORT KID’S RUN на 500 м.
Попередня стаття13 травня у столиці відбудеться Kyiv Euro Marathon
Наступна стаття11 травня – он-лайн конференція з В’ячеславом Тиртишником!