Мар’ян Закальницький: «Я готувався до цього командного чемпіонату світу років п’ять!»

251
На командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який завершився в китайському Тайцані, найвище місце в особистому заліку серед українців посів білоцерківець Мар’ян Закальницький. На дистанції 50 км він з особистим рекордом 3:44.59 став четвертим, усього сімома секундами поступившись бронзовому призеру. Тим не менш результат Мар’яна став запорукою срібного успіху нашої команди.
 
– Мар’яне, вітаємо вас! Очікували на такий результат?
 
– Якщо чесно, то ні. Але хвилин за 10-15 до старту тренер нам сказав, що ми зробили дуже велику роботу і здатні здобути медаль. Ми пішли – і, в принципі, вийшло так, як він говорив.
 
– Які складові ви б відзначили, як основні, що призвели до цього успіху?
 
– Нам цього року вдалося виконати все, що ми планували. Завдяки спільним зусиллям Федерації легкої атлетики України та Київського обласного Центру олімпійської підготовки ми провели понад три тижні на зборі в Киргизії. Там якісно відпрацювали, і це принесло результат.
 
– Які наступні завдання ставите перед собою?
 
– Ми відібралися на чемпіонат Європи в Берліні, будемо стартувати там і намагатися показати не менш достойний результат. Можливо, знову оновити особистий рекорд. Все залежатиме від багатьох факторів – як зараз відійдемо від китайського старту, я проводитиметься підготовка в подальшому.
 
– Відновлюватися, відпочивати від командного чемпіонату Європи довго плануєте?
 
– Ні, тут же до чемпіонату Європи не багато часу залишилося.
 
– Три місяці.
 
– Це мало. Я до командного чемпіонату Європи готувався, певно, років чотири-п’ять, як прийшов до тренерів Олександра та Ірини Шевченків. Минулого року ми пробували себе реалізувати в Лондоні на чемпіонаті світу, але там не все вийшло. Цього року, як любить говорити мій тренер, зірки зійшлися, і ми показали гарний результат.