Інна Кашина: «У Тайцані перевершила всі поставлені перед собою завдання»

278
«Я взагалі не очікувала!» – такими були перші слова Інни Кашиної про виступ на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби після повернення в Україну. 5 травня у Тайцані вона ввійшла до десятки найсильніших. Подолавши дистанцію 20 км за 1:28.58 год, Кашина фінішувала дев’ятою – найкраще з українок. А цей час став її особистим рекордом.

 
Що саме ви не очікували? Місця в десятці, особистого рекорду чи саме такого особистого рекорду, адже до цього ви не виходили з 1:30 годин?
 
Не очікувала, що пройду саме з таким часом. На чемпіонаті України виступила не дуже добре, але там у мене була травма. Потім ми поїхали на збір у Ворохту. Він був заключним у нашій підготовці. Я проаналізувала його і розуміла, що буде хороший результат. Звичайно, мріяла про особистий рекорд, але навіть припустити не могла, наскільки чудово все складеться. Я зуміла налаштуватися і пройти максимально швидко на даний момент.
 
Ви кажете, що на чемпіонаті України виступали з травмою. Наскільки серйозною вона була і чи все вже позаду?
 
Не дуже серйозною. Мала певні проблеми з коліном. Але ми з тренером все м’якше зробили, щоб реалізуватися у Тайцані.
 
З Надією Боровською на змаганнях звязкою не ходите?
 
Ні, ми більше кожна сама за себе, але це задає ритм. Конкуренція завжди підштовхує на якіснішу роботу, вищий результат. Думаю, ми «заводимо» одна одну на дистанції. А наступного року очікую в Україні ще більшу конкуренцію на 20 кілометрів.
 
Які основні завдання ставили перед собою у Тайцані? Яку тактику обирали задля проходження дистанції?
 
Мені здається, я перевершила всі завдання, які і я перед собою ставила, і тренер. Склалося абсолютно все: і погода, і траса, і конкуренція була.
 
Якщо розкласти всю дистанцію, то ми почали повільно. Це плюс для мене. Я розуміла, що йду поряд з досить сильними дівчатами. Мріяла про високий результат, але він виявився надвисоким!
 
Можемо очікувати від вас ще один пік форми вже на чемпіонаті Європи у Берліні?
 
Це мрія кожного спортсмена вийти ще раз на пік форми в одному сезоні. А ще якщо і краще виступити, то взагалі. Зараз говоритимемо з тренером, де будемо проводити збори. Хочеться добре підготуватися. Тим паче це чемпіонат Європи, а мій результат на сьогодні четвертий на континенті. Тому є шанси…
 
На зборах намагаєтеся бути разом з командою чи завдяки розподілу коштів тепер можете віддати перевагу (і, можливо, віддаєте) індивідуальним зборам?
 
Десь два роки ми зазвичай готувалися з командою. Бувало, звісно, й таке, що я не їхала. Як буде далі, не знаю, але мені з командою зручніше. Індивідуально – це один тренер і один спортсмен. Так дещо важче тренуватися.
 
Читайте також: