Оксана Окунєва і Катерина Табашник почали боротьбу за діаманти

303
12 травня боротьбу за головний приз «Діамантової ліги»-2018 почали стрибунки у висоту. У Шанхаї, який і приймав другий етап ліги, виступило відразу дві українки.

 
І Оксана Окунєва, і Катерина Табашник у Шанхаї подолали 1,85 метрів з тією лиш різницею, що Окунєва зробила це з першої спроби, а Табашник – з другої. Саме за цим показником атлеток і розставили по місцям. Оксана стала четвертою, а Катерина – восьмою. Нагадаємо, що атлетки отримують очки саме за потрапляння до першої вісімки.
 
Перемогла з найкращим результатом сезону у світі зі стрибків у висоту Марія Ласіцкене (1,97 м).
 
***
 
Спортсменам довелося змагатися у Шанхаї під дощем. І якщо під час стрибків у висоту були лиш мокрі доріжки, то чим далі, тим більше води на них з’являлося, а дощ посилювався. Та все ж спортсменам вдалося показати у Китаї сім найкращих результатів сезону у світі. Крім Ласіцкене це зробили кенієць Тімоті Черуійот з бігу на 1500 метрів (3.31,48 год), Луво Манйонга з ПАР зі стрибків у довжину (8,56 м), китаянка Ліцзяо Гун зі штовхання ядра (19,99 м), колумбійка Катеріне Ібаргуен з потрійного стрибка (14,80 м), а також Бірхану Балев з Бахрейну (13.09,64 хв, 5000 м) і кенійка Беатріс Чепкоеч (9.07,27 хв, 3000 метрів з перешкодами). Дві останні дисципліни не входили до числа «діамантових» у Шанхаї.
 
Крім того ямаєць Омар МакЛеод повторив найкращий результат сезону у світі з бігу на 110 метрів з бар’єрами (13,16 с).
Попередня статтяСклад українських команд з ходьби та марафону на чемпіонат Європи-2018
Наступна статтяТріумф українських легкоатлетів на Всесвітній Гімназіаді