Юлія Левченко: «Хочеться весь час експериментувати, пробувати щось нове»

264
22-23 травня на столичному стадіоні СДЮШОР-6 відбувся командний чемпіонат Києва з легкої атлетики. В ньому взяла участь низка провідних вітчизняних майстрів Королеви спорту.
 
Ізюминкою змагань стало протистояння жінок у секторі для стрибків у висоту. Тут вийшли на старт відразу три претендентки на участь в головному старті сезону – серпневому чемпіонаті Європи: киянки Юлія Левченко та Ірина Геращенко, а також гостя з Миколаєва Юлія Чумаченко. Основна боротьба між ними зав’язалася на позначці 1 м 90 см. Срібна призерка чемпіонату світу-2017 взяла її з першої спроби, Чумаченко – з другої, а Геращенко вона не підкорилася (завершила змагання з результатом 1.85). 1.95 дівчата не взяли, отож переможницею змагань за спробами стала Юлія Левченко:
 
– Я задоволена, тому що не сильно готувалася до цих змагань. Вже коли на них потрапила, захотілося стрибати на повну. Добре, що Юлія Чумаченко приїхала, з нею вже відчувалася саме змагальна атмосфера. Загалом мені ще є над чим працювати, відчувається певна незграбність.
 
– Як пройшла підготовка до сезону?
 
– Перший тренувальний збір був в Туреччині, потім – в Луцьку. В Туреччині більше робили акцент на завантаженні, в Луцьку вже на техніку. Все пройшло чудово, мені сподобалося. Трошки змінили розбіг. Хочеться весь час експериментувати, пробувати щось нове.
 
– Коли вас побачимо найближчим часом на стартах світового рівня?
 
– Вже найближчого четверга, 31 травня я виступатиму в Римі на етапі Діамантової Ліги.
 
У чоловіків у цій дисципліні також долю першого місця визначили додаткові показники – завдяки меншій кількості використаних спроб Сергій Спільняк здолав Юрія Кримаренка (у обох – 2.15).
 
У потрійному стрибку змагалася олімпійська призерка Ольга Саладуха. Ці змагання вона використала для експериментів з розбігом, і тому не має викликати занепокоєння, що усі чотири її спроби виявилися невдалими. Перемогу тут здобула Анна Красуцька – 13.74.
Змагання з метання спису виграв Матвій Крутієнко (72.50), стрибки у довжину серед юніорів – Андрій Авраменко (7.67), штовхання ядра – Микола Багач (19.14).
 
Під час змагань приємну новину повідомив президент Федерації легкої атлетики Києва Віктор Грінюк. Восени до цієї арени СДЮШОР-6 має додатися ще одна – планується завершення реконструкції стадіону «Русанівець» на бульварі Давидова. Він буде стандартизований, з чотирма доріжками по колу, якісними м’яким покриттям та розміткою. Також для цієї тренувальної арени вже замовлено легкоатлетичне обладнання. Також восени має завершитися реконструкція легкоатлетичного манежу КМШВСМ на Березняках.
Попередня статтяКиївські іспити для лекторів ІААФ
Наступна статтяСтарт міжнародного сезону Шух і 2,01 м зі стрибків у висоту від Тіам