«Діамантова ліга»: римські висоти українок

295
Етап «Діамантової ліги» у Римі привернув до себе неабияку увагу українських уболівальників легкої атлетики. Відразу чотири українки вийшли у сектор для стрибків у висоту. На дистанціях 400 метрів і 400 метрів з бар’єрами, нехай цього разу вони і не входили до «діамантових», виступали Анастасія Бризгіна і Вікторія Ткачук.

 
1,94 метри були тим результатом, який дозволив посісти призові місця. Такий же показали і дві українки – Катерина Табашник і Юлія Левченко. Все вирішувала кількість спроб, які спортсменки витратили на подолання як цієї, так і попередніх висот. За ним Табашник стала четвертою, а Левченко завершила змагання п’ятою. Для обох дівчат цей результатом став найкращим нинішнього сезону.
 
Оксана Окунєва у Римі посіла дев’яте місце (1,88 м), а ще зовсім юна Ярослава Магучіх, яку організатори також запросили, була 12-ю (1,84 м). Перемогла і очолила світовий топ-лист сезону Марія Ласіцкене (2,02 м).
 
***
 
Вікторія Ткачук подолала дистанцію 400 метрів з бар’єрами за 55,69 с і фінішувала шостою. Анастасія Бризгіна з результатом 52,79 с була восьмою з бігу на 400 метрів. Для обох дівчат ці результати стали найкращими нинішнього сезону.
 
***
 
Рекордами континенту, «Діамантової ліги» і найкращим результатом сезону у світі завершилися змагання на дистанції 400 метрів з бар’єрами серед чоловіків, яку Абдеррахман Самба подолав за 47,48 с.
 
Єдиним, хто вибіг з десяти секунд на 100-метрівці, став американець Ронні Бейкер. Саме він з новим особистим рекордом 9,93 с і очолює тепер світовий топ-лист сезону.
 
Відразу двоє атлетів приземлилися у секторі для стрибків у довжину за позначкою 8,50 м. Луво Манйонга з ПАР переміг з результатом 8,58 м (найкращий результат сезону у світі), а кубинець Хуан Мігель Ечеварріа поступився йому лише п’ятьма сантиметрами. Зазначимо також, що в обох найдальші стрибки припали на другу спробу.
 
Найкращі результати сезону також маємо з бігу на 1500 метрів серед чоловіків (3.31,22 хв, кенієць Тімоті Черуйот) та з бігу на 3000 метрів з перешкодами як серед чоловіків (8.08,40 хв, кенієць Консеслус Кіпруто), так і серед жінок (9.04,96 хв, кенійка Гайвін Кійенг).
Попередня статтяЄвропейське лідерство Секачової та п’ять рекордів України від ветеранів-метальників
Наступна статтяКостянтин Железов: «З моїм прізвищем все доводиться робити залізно»