Golden Fly: переможний старт українок

318
Стрибкова серія Golden Fly відкрилася змаганнями в Іннсбруку. Участь у них взяли дві українки – і обидві перемогли.

 
На площі Іннсбрука атлети змагалися зі стрибків з жердиною і стрибків у довжину серед чоловіків і жінок. Для них був змонтований поміст з однією доріжкою. З одного боку була яма для стрибків у довжину, з іншого – для стрибків з жердиною. Динамічності змаганням додавала почерговість видів. Поки спортсмени і судді однієї дисципліни готувалися, інші виконували свої стрибки.
 
Попри дощ на початку змагань на площі зібралося досить багато глядачів, які гаряче підтримували всіх атлетів. Саме у цей час Марина Килипко виконувала свою першу спробу зі стрибків з жердиною на 4,05 м. Стрибок був вдалим, а от приземлення виявилося досить «свіжим» і, схоже, дещо несподіваним. Здавалось, українка приземлилася не на мат, а в басейн.
 
На щастя для учасників, дощ незабаром припинився. Зрештою, Килипко перемогла з результатом 4,25 м. Чешку Амалі Свабікову і американку Кеті Наджотт вона обійшла за спробами.
 
У секторі для стрибків у довжину змагалася Марина Бех. Українка відразу захопила лідерство, щоправда, на якийсь час ним заволоділа американка Канеша Бьоркс. Але якщо суперниця так і не змогла додати до своїх 6,51 метра, то українка у п’ятій спробі стрибком на 6,56 метрів не лише повернула проміжну першу позицію, а й у підсумку виграла змагання.