Тренерський семінар для легкоатлетичних фахівців Хмельниччини

257
ФЛАУ продовжує втілювати в життя власну програму підвищення кваліфікації тренерів з легкої атлетики України, проводячи виїзні семінари в регіонах.
 
14 червня у Хмельницькому в конференц-залі міської ради було проведено науково-практичний семінар з підвищення кваліфікації тренерів з легкої атлетики. У ньому взяли участь 34 тренери з Хмельницького та районів області. Організаторами заходу виступили Федерація легкої атлетики України, Федерація легкої атлетики Хмельницької області та Хмельницька міська рада. Захід відкрили міський голова Олександр Сумчишин та державний тренер В’ячеслав Тиртишник, які привітали слухачів та поділилися найближчими планами щодо розвитку легкої атлетики у Хмельницькому.
 
Цього разу лекторами від ФЛАУ виступили одні з найповажніших тренерів сучасної вітчизняної легкої атлетики, заслужені тренери України, які наразі перебувають у місті на навчально-тренувальному зборі разом із своїми зірковими вихованцями.
 
Анатолій Бойко представив до уваги слухачів тему «Управління тренувальним процесом підготовки легкоатлетів», детально зупинившись на власному баченні моделі багаторічної підготовки легкоатлетів, важливості дотримання послідовності та системності при переході від одного етапу підготовки до іншого, а також особливостях та різницях у змісті тренувальних програм для спортсменів різного рівня кваліфікації, віку і статі. Також Анатолій Григорович у другій частині своєї доповіді розкрив тему складання річного плану тренувань легкоатлетів в залежності від календарю змагань.
 
 
Геннадій Зуєв представив доповідь на тему «Технічна підготовка юних стрибунів у висоту на етапі початкової спеціалізації», зосередивши увагу на засобах підготовки власних вихованців у віці 13-15 років, які в подальшому стали спортсменами високого класу, на власних підходах у виборі спеціальних вправ та тестів. Особливу увагу слухачів викликали демонстрація відеозаписів спеціальних вправ у виконанні Андрія Проценка та інформація про динаміку змін його тестових показників впродовж спортивної кар’єри від самого її початку до теперішнього часу.
 
 
Крім того учасникам семінару була представлена доповідь на тему «Профілактика травматизму у системі підготовки легкоатлетів: гармонійний розвиток опорно-рухового апарату, сучасні методи та засоби відновлення та реабілітації» від тренера-масажиста штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики Євгена Савченка. По завершенні семінару президент ФЛАХО Олександр Прокопов вручив лекторам подяки та пам’ятні сувенірні набори від ФЛАХО та Хмельницької міської ради.
 
У коментарі після проведення заходу В’ячеслав Тиртишник відзначив: «Приємно розуміти, що рівень проведення таких заходів стає дедалі вищим, як за якістю їх організації і проведення, так і за професійним рівнем лекторів та змістовним наповненням їхніх доповідей і інтенсивністю спілкування зі слухачами. Хмельницький дуже високо підняв планку, яку ми намагатимемося втримати і під час наступних подібних семінарів в інших регіонах України. Хоча, хочу наголосити, що у великій мірі якість проведення таких заходів залежить від місцевих територіальних ФЛА та їх спроможності співпрацювати з місцевими органами державної влади та вмінні зацікавлювати їх очільників долучатися до їх проведення!»
Попередня статтяВітаємо Олену Антонову з днем народження!
Наступна статтяОлексій Казанін та Марія Філюк останніми зі скороходів відібралися на чемпіонат Європи