Повернення Пигиди й інші знакові моменти дебютного «Kyiv Athletic Festival»

351
Низка провідних вітчизняних легкоатлетів взяла участь в змаганнях «Kyiv Athletic Festival» на призи президента ФЛА м. Києва Віктора Грінюка, які відбулися 17 червня на столичному стадіоні СДЮШОР-6.
 
Перш за все відзначимо повернення на бігову доріжку дворазової чемпіонки Європи Наталії Пигиди. Киянка через народження дитини не стартувала більше двох років. Інтерв’ю з Наталією (як і з іншими цчасниками цих змагань) очікуйте незабаром, а поки що скажімо, що на своїй коронній 400-метрівці на цих змаганнях вона показала третій час – 54,64. Перемогу здобула, підтвердивши свій норматив на чемпіонат Європи, ще одна столична спортсменка Тетяна Мельник – 53,21. Другий час – у донеччанки Марії Миколенко (54,51). Мельник потім також стала найкращою на 200-метрівці – 23,72.
 
У чоловіків на цій дистанції також зібралася сильна компанія. У заочній суперечці (змагалися у різних забігах) Олексій Поздняков з Донеччини переміг волинянина Євгена Гуцола (46,89 проти 47,36).
 
Вісім сотих секунди не вистачило до нормативу на Берлін киянці Наталії Ручківській у бігу на 100 м з/б (він складає 13,25). У кваліфікації вона показала час 13,33 (у фіналі – 13,50).
 
Також цікавими були змагання з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Дніпрянка Анна Рижикова перемогла з результатом 56,12 – це підтвердження нормативу на чемпіонат Європи, а також найкращий її час за останні два роки. У чоловіків на цій дистанції волинянин Данило Даниленко виявився швидшим за Дениса Нечипоренка з Черкащини – 50,68 (підтвердження нормативу на Берлін) та 50,93 відповідно.
 
Зазначимо, що дані змагання проводилися вперше. Але, за словами президента Федерації легкої атлетики м. Києва Віктора Грінюка, у майбутньому є плани зробити їх не лише традиційними, але й створити серію подібних стартів.
 
– У нас дуже насичений календар, – розповідає Віктор Грінюк. – Але між змаганнями є достатньо великий проміжок, і спортсмени не встигають перевірити рівень готовності перед серйозними стартами. І київські тренери та спортсмени, виходячи з тренувальної необхідності, виступили ініціаторами проведення таких змагань. Ми долучили спонсорів, які зацікавлені в розвитку спорту в Україні, і організували цей легкоатлетичний фестиваль. Приїхала до нас також група турецьких спортсменів, скориставшись можливістю позмагатися в сильній компанії.
 
Ми зараз проведемо аналіз цього старту за різними аспектами, і нормально підготуємося до наступного року. Думають, навіть, що зробимо серію стартів. Є гарні тренери, спортсмени, вдячна публіка, стадіони – і цей, на осінь також заплановано запуск «Русанівця». А в ідеалі – повернення легкої атлетики на НСК «Олімпійський». Звісно, це питання не одного року, але рано чи пізно ми це зробимо, адже легка атлетика в Києві має повернути собі ті провідні позиції, які вона займала тут завжди.
Попередня статтяНові імена: Тетяна Безшийко
Наступна статтяЧеркаські діалоги зі спортсменами та тренерами: ASICS, антидопінг та найближчі плани ФЛАУ