Розігрів у Кропивницькому; у Луцьку має бути спекотно!

259
25-26 червня в Кропивницькому відбувся один з основних національних стартів літнього легкоатлетичного сезону – командний чемпіонат України, а також особистий чемпіонат України з багатоборств. Змагання порадували і високими результатами, і цікавою боротьбою в низці дисциплін.
 
У жіночих стрибках у висоту на стадіоні «Зірка» зібралися практично усі найсильніші нашіатлетки. Тут відразу шестеро дівчат мають нормативи на головний старт сезону – чемпіонат Європи, який у серпні прийматиме Берлін. Кому дістануться три заповітні путівки визначить луцький чемпіонат України (18-21 липня). А генеральна репетиція завершилася доволі несподівано. Перше місце у Кропивницькому виграла з особистим рекордом харків’янка Катерина Табашник – 1.96. Срібна призерка чемпіонату світу, киянка Юлія Левченко – друга (1.94), третю сходинку у миколаївському дербі між Юлією Чумаченко та Оксаною Окунєвою (у обох – по 1.92) виборола Чумаченко. У киянки Ірини Геращенко сезон складається поки що не дуже вдало – 1.85.
 
У бігу на 400 метрів у чоловіків маємо вже п’ятьох атлетів з берлінським нормативом (46,70). До Євгена Гуцола, Віталія Бутрима та Данила Даниленка за підсумками кропивницького протистояння додалися Олексій Поздняков з Донеччини (46,42) та іванофранківець Станіслав Сеник (46,68). А найкращим тут був сумчанин Бутрим – 46,12. Волиняни Гуцол та Даниленко на цих змаганнях вирішили зосередитися на своїх основних дистанціях. Данило на бар’єрній 400-метрівці, де в нього вже є норматив, став другим (51,19), поступившись лише черкащанину Денису Нечипоренку, у якого відтепер також вже є перепустка до Берліна – 50,58. А щодо Євгена Гуцола, то він став першим українцем, кому підкорилися заповітні цифри ЄА на 800-метрівці – 1.46,56.
 
Сергій Смелик з Донеччини тріумфував на обох своїх дистанціях – 100 та 200 метрів, підтвердивши нормативи на чемпіонат Європи (10,27 та 20,34). Причому, на 200-метрівці компанію йому склав буковинець Еміль Ібрагімов (20,86).
 
Також золотий дубль з підтвердженнями обох нормативів вдався дніпрянці Анні Рижиковій (Ярощук). 400 м з/б Анна подолала за 55,81, на 60 сотих випередивши донеччанку Марію Миколенко. На гладкій 400-метрівці у Рижикової конкуренція була більш високою. До звітних змагань на цій дистанції у нас було вісім атлеток з нормативами, а тепер маємо вже дев’ять! Майже всі найсильніші майстрині довгого спринту вийшли на старт у Кропивницькому. Рижикова (Ярощук) перемогла – 52,51, а другою стала донеччанка Вікторія Ткачук, яка досі нормативу ще не мала, – 52,63. Третьою фінішну лінію перетнула ще одна представниця Донецької області Аліна Логвіненко – 52,96.
 
У потрійному стрибку двом атлеткам донеччанкам вдалося подолати 14-метрову позначку. Найкращою виявилася бронзова олімпійська призерка Ольга Саладуха (14.25), усього чотири сантиметри їй програла Анна Красуцька, яка майже на півметра поліпшила свій особистий рекорд. Проте, на жаль, ці результати не можуть бути зараховані як нормативи, оскільки вітер під час спроб перевищував 2 м/с.
 
У метанні молота волинянка Ірина Климець в принциповому протистоянні обійшла дніпрянку Альону Шамотіну (69.51 проти 66.98). «По нормативу» виступили дві семиборки, які на цих змаганнях розігрували нагороди чемпіонату України. Золото дісталося Дарині Слободі з Київщини (6104), срібло – дніпрянціРиммі Гордієнко (6036). Броварчанка Аліна Шух виступала у Кропивницькому в окремих видах, і у метанні спису стала найкращою – 54.80. Щодо змагань десятиборців, то титул чемпіона України-2018 з 7708 очками виборов львів’янин Василь Іваницький.
Попередня статтяНовини антидопінгової діяльності ЮНЕСКО
Наступна статтяВітаємо Інгу Бабакову з днем народження!