Вісімка Замриги і рекорд чемпіонатів Європи U18 від Кохана на старті другого дня

351
У ранковій програмі другого дня чемпіонату Європи U18 з легкої атлетики, який триває у Дьйорі, скороходи розіграли медалі на дистанції 10000 метрів. Один з найкращих особистих рекордів серед учасників належав українцеві Юрію Замризі. Саме він і очолив групу, але втримувати лідерство довго йому не вдалося.

 
Група суперників почала відриватися, проте Замрига хоч і не потрапив на п’єдестал, але ввійшов до вісімки найсильніших. З результатом 46.04,03 хв він посів восьме місце. Олександр Мицик був на фініші 17-м (49.51,62 хв).
 
Італійці Давіде Фіноччетті (45.01,33 хв) і Алдо Андрей (45.03,50 хв) оформили золотий дубль. Турок Озгюр Топсакал замкнув призову трійку (45.09,22 хв).
 
Михайло Кохан приїхав у Дьйор у статусі одного з головних фаворитів юнацького чемпіонату Європи. Вже у першій спробі у кваліфікації з метання молота він це підтвердив, відправивши снаряд на позначку нового рекорду змагань – 82,42 м. Кваліфікаційний норматив тут дорівнював 73,00 м.
 
Кваліфікацію подолав і Богдан Потрус. У групі В він показав результат 71,57 м і пройшов в основне коло змагань з підсумковим п’ятим результатом.
 
Жодних проблем з подоланням кваліфікації зі стрибків у висоту не мала і Ярослава Магучіх. Для виходу до фіналу їй вистачило двох стрибків – на 1,74 м і 1,77 м.
 
А почався другий день чемпіонату Європи U18 для українців з особистого рекорду і виходу до півфіналу з бігу на 110 метрів з бар’єрами Дмитра Чермошанського. Він подолав дистанцію за 13,98 с, фінішував у забігу третім і напряму вийшов до наступного кола змагань.
 
Максим Андрухів потрапив до одного забігу з французом Кенні Флетчером, який виграв його з новим рекордом чемпіонатів (13,30 с), на три соті секунди поліпшивши показаний двома забігами раніше результат британця Сема Беннетта. Українець фінішував сьомим з часом 14,85 с, чого забракло для виходу у наступне коло.
 
Анастасія Деркач у другій спробі встановила особистий рекорд зі штовхання ядра (14,70 м) і з цим результатом замкнула 12-ку спортсменок, які продовжать боротьбу за медалі. Анастасія Бондаренко з результатом 13,48 м не змогла подолати кваліфікацію.
 
Володимир Следюк з особистим рекордом подолав 400 метрів з бар’єрами (53,19 с) і за часом зміг вийти до півфіналу змагань.
 
На цій же дистанції у змаганнях дівчат останній бар’єр зіграв злий жарт з обома українками. Марія Буряк впевнено трималася у першій трійці, що гарантувало їй вихід напряму до наступного кола змагань. Проте помилка на заключному бар’єрі відкинула її на сьоме місце, вкрала дорогоцінні секунди (1.02,06 хв), а з ними і місце у півфіналі. Фаїна Кара і взагалі, перечепившись через нього, впала. Дівчина піднялася і фінішувала, проте часу 1.08,45 хв для продовження боротьби на чемпіонаті, звісно, не вистачило.
 
Нікіта Строгалєв встановив особистий рекорд зі стрибків з жердиною (4,55 м), але для подолання кваліфікації цього було замало. Як і 4,40 м Іллі Петаха.
 
Антону Шмаровозу 1.59,26 хв не вистачило для виходу до півфіналу з бігу на 800 метрів.
 
До фіналу з бігу на 1500 метрів не вдалося вийти Яні Боровець. Її час у першому колі – 4.56,41 хв.
 
З усіма результатами чемпіонату Європи U18 у Дьйорі ви можете ознайомитися на офіційному сайті ЕА.
 
Читайте також: