Золотий дебют Піскунова та стабільність Килипко

325
В третій день чемпіонату України з легкої атлетики, який триває у Луцьку, було розіграно шість комплектів нагород.
 
Найгучнішою несподіванкою стала, певно, перемога у секторі для метання молота 19-річного атлета з Херсонщини Гліба Піскунова. Чемпіон світу серед юнаків, срібний призер чемпіонату світу та чемпіон Європи серед юніорів, він лише з цього року повністю зосередився на «дорослому» снаряді (7,260 кг), і відразу тріумфував на національній арені. У Луцьку п’ять спроб Гліба були результативними, і кожна з них гарантувала б йому «золото». Адже срібний призер Сергій Регеда з Київщини та бронзовий призер Володимир Мисливчук з Рівного відстали від нього більш ніж на 3,5 метра (відповідно, 70.01 та 69.92). А Піскунов метав стабільно за 70 метрів і переміг з результатом 73.60. Отож тепер у нього попереду дебютний престижний дорослий міжнародний форум – чемпіонат Європи в Берліні.
 
 
У жіночому молоті, на радість місцевим уболівальникам, так само впевнено тріумфувала волинянка Ірина Климець – 69.96, тоді як найближча конкурентка Альона Шамотіна з Дніпропетровщини у найкращій спробі метнула снаряд на 66.68.
 
 
У стрибках з жердиною поза конкуренцією була харків’янка Марина Килипко. Перемогу чинній рекордсменці України забезпечив стрибок на 4 м 50 см. Вона стала чемпіонкою України вчетверте поспіль. До феноменального досягнення Віталія Бутрима, який напередодні всьоме поспіль виграв національну першість з бігу на 400 метрів (безперервно, починаючи з 2012 року), Марині ще далеко. Але не забуваймо, що ще торік вона виступала в молодіжній віковій категорії (виграла срібло на чемпіонаті Європи U-23).
 
Цікавою вийшла боротьба висотників. Як і у четвер під час змагань жінок, долю першого місця тут вирішила кількість використаних спроб. За цим додатковим показником призер чемпіонатів світу та Європи Андрій Проценко з Херсонщини обійшов львів’янина Дмитра Дем’янюка (обидва атлета показали результат 2.26).
 
 
У жіночому бігу на 3000 метрів з перешкодами найкращою стала Наталія Стребкова з Тернопільщини (10.05,16), а на дистанції 5000  у чоловіків – житомирянин Василь Коваль (14.02,04).
 
Також відбулася низка кваліфікаційних стартів. Тут перш за все відзначимо беззаперечну перемогу на бар’єрній 400-метрівці дніпрянки Анни Рижикової-Ярощук – 56,28. Отож у суботу, в заключний день чемпіонату України, на нас очікує не менше цікавих результатів та гострої боротьби.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням
 
Фото Миколи Мартинюка
Попередня статтяРекорд, нові нормативи та супер-конкуренція Луцька-2018
Наступна статтяБаза в Буковелі, сектор для Гаврилюка та зустріч з ASICS