ФЛАУ допомагатиме реабілітації ветеранів АТО

706
Федерація легкої атлетики України та Національна рада спортивна реабілітації захисників України у Луцьку під час чемпіонату України з легкої атлетики підписали офіційний Меморандум про співпрацю, який дозволить реалізовувати нові проекти щодо реабілітації атовців за допомогою легкої атлетики.
 
Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, голова ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України» Вадим Свириденко подякував президенту ФЛАУ Ігорю Гоцулу за те, що він надає вагому допомогу у реабілітації ветеранів через спорт:
 
– Сьогодні ми підписуємо меморандум, який дасть великий поштовх у майбутнє та допоможе реалізувати наші майбутні проекти. Зокрема той, який ми хочемо розпочати 7 жовтня цього року, – «Ветеранська десятка», де зможуть взяти участь як ветерани АТО, так і ветерани з США та Великої Британії. Я вважаю, що наша співпраця буде корисною, і наші майбутні проекти будуть розвиватися.
 
У свою чергу, як повідомляє видання «Волинські новини», голова Волинської ОДА Олександр Савченко відзначив, що в Україні та на Волині зокрема часто звучить слово «реабілітація»:
 
– Воїнів лікує оптимізм та спорт. Нещодавно ми мали випадок, коли «кіборг» Василь Шумик відчував себе поза суспільством. Ми його вилікували і нещодавно він повернувся додому. Але гарантій, що він знову стане таким, яким був до війни, мало. Адже обставини його життя, контузія та інші чинники призводять до неспортивного образу життя. Тому меморандум, який сьогодні підпишуть, буде підтриманий і міською радою, і обласною адміністрацією, адже ми всі розуміємо, наскільки це важливо. Всі хлопці та дівчата, які приходять з фронту, мають відчувати, що потрібні суспільству і самим собі.
 
 
Зі слів Ігоря Гоцула, підписання меморандуму дозволить ветеранам АТО відчути нові барви життя за допомогою легкої атлетики:
 
– Легка атлетика – успішний вид спорту. Оскільки ми є успішні, то у багатьох складових нашого спортивного життя першими прокладаємо шлях до чогось нового. Підписання меморандуму – це велика честь. Адже сьогодні ми віддаємо частину своїх повноважень організації, яка опікується долею людей, які захищали нашу країну. Тобто ми за допомогою легкої атлетики намагатимемося допомогти отримати їм нові барви життя та додатковий драйв від участі в змаганнях. Це важливо для них, але це важливо й для нас. Кожен день нашого життя ми маємо пам’ятати, що хтось боронить нашу державу на Сході, втрачаючи здоров’я та життя. Тому наше співробітництво має бути нагадуванням про наш обов’язок пам’ятати про це».
 
 
Опісля уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, голова ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України» Вадим Свириденко та президент ФЛАУ Ігор Гоцул підписали Меморандум про співпрацю. Після завершення цієї церемонії на стадіоні «Авангард» в рамках чемпіонату України з легкої атлетики відбулися забіги ветеранів АТО на 400 та 1500 метрів.
 
Попередня статтяЗолоті дублі Смелика, Прищепи та Сердюк
Наступна статтяЦього року у Рівному має розпочатися реконструкція стадіону «Авангард»