Цього року у Рівному має розпочатися реконструкція стадіону «Авангард»

238
Під час чемпіонату України з легкої атлетики президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул здійснив робочу поїздку з Луцька до Рівного. Вона була пов’язана з питанням, якому останнім часом ФЛАУ приділяє підвищену увагу, – відновлення спортивної інфраструктури.
 
– Під час цього відрядження ми разом з президентом ФЛА Рівненської області Олегом Машаненковим, активом ТФЛА зустрілися з міським головою Рівного Володимиром Хомком, – розповідає Ігор Гоцул. – Цій зустрічі передувала моя розмова з паном Хомком, а також заступником ОДА декілька тижнів тому. За останній час я декілька разів приїздив до Рівного цілеспрямовано з метою вирішення проблеми спортивної інфраструктури. Найбільше тут нас цікавить стадіон «Авангард». Цей об’єкт дуже важливий для нас с декількох причин. По-перше, разом зі стадіоном збережено велику територію навколо нього, що дозволяє говорити про створення великого комплексу з розминочкою зоною та зоною метань. По-друге, рівненська легка атлетика має дуже гарні традиції, і без відновлення інфраструктури ми ризикуємо їх втратити, або ж, напроти, у разі позитивних зрушень щодо стадіону – можемо примножити. По-третє, в Рівному найближчим часом планується відновити роботу міжнародного аеропорту, що зробить зручним проведення у місті національних та міжнародних змагань. По-четверте, ми вже витратили забагато зусиль, щоб цей стадіон відбувся. Декілька разів навіть затверджували проект, і прагнемо все-таки довести цю справу до логічного кінця.
 
З паном Хомком у нас відбулася досить змістовна бесіда. За її підсумками повідомляю наступне. Впродовж місяця ФЛАУ, Мінмолодьспорту та місцева влада підготують і підпишуть Меморандум і дорожню карту бачення реалізації підходу щодо відновлення спортивної інфраструктури. Конкретні деталі ми оголосимо після підписання документу, але вже зараз можна говорити про те, що реконструкція стадіону «Авангард» має розпочатися цього року. Також ми говорили про ще один, невеликий стадіон в Рівному, який з одного боку у якості тренувальної арени доповнюватиме «Авангард», а з іншого – на період реконструкції основного стадіону дозволить хоч якоюсь мірою вирішити питання підготовки місцевих легкоатлетів до відповідальних міжнародних змагань, включаючи Олімпійські ігри. Реконструкція цього спортивного об’єкту має розпочатися зовсім скоро і завершитися або наприкінці цього року (якщо дозволять погодні умови і будуть вирішені всі фінансові питання), або весною наступного.