Міжнародна діяльність ФЛАУ: останні новини

246
Керівництво Федерації легкої атлетики України впродовж останніх декількох тижнів, як під час чемпіонату Європи у Берліні, так і після нього, провело низку зустрічей і перемовин з вітчизняними та іноземними партнерами. Вони мають вплинути на подальшу розбудову вітчизняної Королеви спорту.
 
Після отримання декілька місяців тому права провести у Луцьку командного чемпіонату Європи-2019 з багатоборств, ФЛАУ продовжує роботу з залучення в Україну й інших престижних міжнародних змагань. Досягнуто домовленості з президентом Європейської Атлетики Свеном-Арне Хансеном про його візит до України у вересні цього року. Пан Хансен прибуде з пакетом пропозицій щодо проведення змагань ЄА в нашій країні, в тому числі і у Києві на НСК «Олімпійський». ФЛАУ зацікавлена в тому, щоб головна спортивна арена країни повернулася в орбіту легкої атлетики, але для цього потрібне завершення реконструкції її легкоатлетичної складової. З цього приводу постійно проводяться перемовини з різними структурами, але наразі потрібного результату не має. І залучення на НСК «Олімпійський» серйозних європейських змагань має стати серйозним поштовхом задля здійснення реконструкції стадіону.
 
Існує велика ймовірність того, що наступного року в Україні відбудеться засідання Ради ІААФ. З такою ініціативою виступив президент НОК України Сергій Бубка. Президент Міжнародної Федерації Себ Кое, з яким відбулися перемовини з цього приводу, не заперечує проти такої ідеї, і наразі очікується прийняття відповідного рішення ІААФ.
 
У березні цього року було підписано Меморандум з підприємцем з Херсонщини, власником туристичного комплексу «Прибережний» в Лазурному Андрієм Путіловим про створення сучасної спортивної бази для підготовки українських спортсменів, в тому числі легкоатлетів. Наразі роботи з будівництва стадіону виходять на фінішну пряму, і на запрошення ФЛАУ пан Путілов (за власні кошти) відвідав чемпіонат Європи. У Берліні він ознайомився з сучасною спортивною інфраструктурою і провів низку перемовин. Зокрема, було обговорено питання закупівлі для майбутньої бази необхідних обладнання та інвентарю, обсяг і перелік яких задовольняли б і інвестора, і потреби легкої атлетики. Найближчим часом така закупівля відбудеться.
 
Також Андрій Путілов взяв участь у зустрічі очільників ФЛАУ з одним з керівників всесвітньовідомої компанії Nordic SportДенісом Остербергом. Nordic Sportвходить до числа лідерів з виробництва якісного легкоатлетичного обладнання та інвентарю, в якому дуже зацікавлені українські профільні споживачі. Як покращити логістику поставок, а цей процес через митні та інші процедури зараз займає декілька місяців, систему взаємовідносин – ці питання обговорювалися під час перемовин. Також українська сторона внесла пропозицію щодо виробництва частини обладнання Nordic в Україні. Для цього наша країна має достатній і інтелектуальний, і виробничий потенціал, нещодавно Україна отримала серйозні преференції від ЄС, пов’язані з митними процедурами. Більш того, через активну діяльність ФЛАУ і Мінмолодьспорту з будівництва та реконструкції спортивних об’єктів (стадіонів, манежів) потреба в якісному обладнанні зростає. Все це робить наше потенційне співробітництво достатньо привабливим. Андрій Путілов, зокрема, є власником великого машинобудівного і металургійного підприємства, яке цілком може стати потенційним місцем такого виробництва. Окрім того, Херсон має порт, а отже можливість відправляти продукцію морем. Перший етап перемовин пройшов за участі ФЛАУ, а далі компанія Nordic і пан Путілов домовилися вже про пряму взаємодію, якій ФЛАУ буде усіляко допомагати. У жовтні відбудеться візит великої делегації Nordic до Херсону для ознайомлення з виробничими потужностями та умовами, і є надії сподіватися, що цей вигідний для України і нашої легкої атлетики проект дасть результат.
 
Також відбулася зустріч президента ФЛАУ Ігоря Гоцула з керівництвом компанії «Коніка» – нашим давнім партнером, який займається виробництвом спортивних покрить. Цього року, за участю компанії «Коніка», очікується завершення реконструкції арен в Хусті, Ужгороді, Львові, Івано-Франківську, Дніпрі. Під час зустрічі були обговорені майбутні проекти, в тому числі доріжки для любителів бігу в парках, вздовж рік та озер. Загалом представники швейцарської компанії виказали задоволення співробітництвом з ФЛАУ.
 
Так само задоволені співпрацею з українською легкою атлетикою і керівники компанії ASICS. Вони були дуже вражені виступом нашої команди на чемпіонаті Європи. В Берліні керівництво Федерації продовжило роботу з вдосконалення стосунків з ASICS. Дві партії екіпіровки вже отримано, але це ще далеко не все, ще значна частина має бути поставлена. Як завжди, на початку такої масштабної роботи трапляються помилки, недоліки. І під час зустрічі було обговорено, як можна краще налагодити механізм взаємодії – прийомки товару, заміни необхідних розмірів, тощо.
Попередня статтяКонтинентальний Кубок ІААФ: троє українців увійшли до збірної Європи
Наступна стаття24 заходи «Дитячої легкої атлетики ІААФ» впродовж літа на Івано-Франківщині!