Олег Дорощук: «На матчі просто потрібно було перемогти»

262
Олег Дорощук упевнено і спокійно виграв змагання зі стрибків у висоту на міжнародній юнацькій матчевій зустрічі у Луцьку (22 вересня). Для перемоги йому цілком вистачило 2,05 метрів.

 
– У Луцьку ми з тренером не ставили завдань вигравати з особистим рекордом. Показати себе потрібно вже на юнацьких Олімпійських іграх, – пояснює Олег Дорощук. – На матчі просто потрібно було перемогти.
 
От на юнацькому чемпіонаті Європи у Дьйорі налаштовувався на перемогу, але трішки не вистачило, щоб «перестрибнути» суперника – виграв срібну медаль.
 
Встигли хоч трішки відпочити після юнацького чемпіонату Європи?
 
Для відпочинку часу було дещо замало, адже потрібно було тренуватися і готуватися далі, зокрема, до матчевої зустрічі.
 
Ви тренуєтеся в одній групі з Дмитром Яковенком. Влаштовуєте час від часу внутрішні дуелі?
 
Зараз не змагаємось, оскільки у нього травми і він лікується від них. Але Діма допомагає порадами; як учасник Олімпіади, може завжди щось підказати.
 
Дає поради щодо того, як потрібно буде розслабитися і не накручувати себе зайвий раз в Аргентині?
 
Мені, навпаки, потрібно більше заводитися, ніж розслаблятися, оскільки розслабленим не дуже вдається стрибати. Власне, як і заганяти себе у надто стресові умови для мене не дуже добре. Тобто потрібні спокійніші умови, але щоб при цьому всередині був готовий на всі двісті відсотків. Коли бачу, що попередні стрибки хороші, тоді є впевненість у собі, вже нічого не страшно і все вдається.
Попередня статтяНаталія Дишлюк: «На доріжці завжди віддаю всі сили»
Наступна статтяУкраїнці Кохан і Магучіх претендують на звання «Зірка, яка сходить» в Європі