Анна Жмурко: «Я задоволена своїм бігом на чемпіонаті Європи з кросу»

375
У змаганнях серед молоді на чемпіонаті Європи з кросу Анна Жмурко, фінішувавши 50-ю, стала найкращою серед українок. Дистанцію 6300 метрів вона подолала за 22.17 хв.

 
Анно, ви почали дистанцію повільніше, проте поступово зуміли відіграти кілька позицій. Навмисно стартували дещо позаду?
 
Я розраховувала свої сили і темп був для мене більш-менш прийнятним: бігла відсотків на 70-75 і додавала вже по ходу дистанції, орієнтуючись по ситуації. Коли почала обганяти суперниць, звісно, впевненості у собі додавалося. Хоча хотілось бігти групою з нашими дівчатами, триматися разом. Але вийшло так, що ми бігли хто де, тому розраховувала на свої сили. І можу сказати, що я задоволена стартом. Можливо, можна було й краще, але досвід на те і досвід. Все приходить з часом.
 
Задоволені місцем чи бігом?
 
Я поки ще точно не знаю, яке місце посіла. Задоволена бігом. Дуже порадувало те, що я не затиснулась по ходу дистанції, і, звісно чим далі, тим більше вже терпіла, як могла.
 
Ви одна з тих перспективних атлеток, з якою у недалекому майбутньому повязують певні сподівання у збірній у контексті середніх дистанцій. Це мотивує?
 
Звичайно. Я думаю, потрібно давати шанс кожному. Я не вважаю себе найсильнішою, адже біжу то 800 метрів, то 1500, то крос. Готуюсь на всі дистанції. А те, що на мене покладають певні надії, допомагає навіть самій себе мотивувати на майбутнє.
 
Ви кажете, що готуєтесь до різних дистанцій. Це тому, що ще не визначилися до кінця, що вам ближче?
 
Спочатку готувалася на 800 метрів. Але ми зрозуміли, що варто спробувати щось довше, наприклад, 1500 метрів. Можливо, в мені більше витривалості. Взагалі, вважаю, що потрібно добре готуватися на всі старти, а не на якийсь один. Це все допоможе у майбутньому.