Богдана Семьонова: «Довелося поборотися не лише з суперницями і собою, а й з перешкодами та погодою»

308
На чемпіонаті Європи з кросу найкраще серед українських юніорок дистанцію 4300 метрів подолала Богдана Семьонова. Проте дізнавшись про те, що у підсумковому протоколі посіла 61 місце (15.00 хвилин), не приховувала розчарування.

 
– Вигравши чемпіонат України з кросу, я розуміла, що сильніша, ніж дівчата. Ця впевненість у мене була й у Тілбурзі, і мені лиш залишалося робити своє завдання. Проте перед стартом я дівчатам пояснила, що необхідно триматися якомога ближче одна до одної, щоб ми набрали хороші очки командою, – говорить Богдана Семьонова. – Я бігла попереду дівчат з нашої команди, намагалася тримати темп, але довелося сильно поборотися… І не лише з суперницями та собою, а й з перешкодами і погодою. Вдалося не все, що хотіла. Дуже сильно замерзла: великі калюжі, багнюка і холод дуже сильно б’ють мені по кінцівкам.
 
Це завжди так буває чи лише цього разу?
 
Минулого року було складно через мороз. У мене була та ж ситуація, замерзла та ж нога.
 
Ви пропускали чемпіонат ABAFз кросу з метою якомога краще підготуватися до чемпіонату Європи?
 
Так, ми вирішили не виступати у Румунії. У цей час була на зборах у Киргизії і готувалася до чемпіонату Європи. Буду старатися далі, хочеться тренуватися і далі, готуватися до бігу на доріжці, адже вона мені набагато ближча, ніж кросова дистанція.
 
Але крос лише сприяє високим результатам на доріжці?
 
Якщо ти швидко біжиш крос, то й на доріжці матимеш високі результати. Проте є люди, які не можуть бігти крос, але гарно біжать на доріжці. Є і такі приклади. Проте я вважаю, що крос все ж обов’язковий. Він розвиває різні групи м’язів, дає безцінний досвід. Та і сама атмосфера та настрій варті того, щоб тренуватися, готуватися і виступати.