Чемпіонат Європи-2018 з кросу у цифрах і фактах

242
9 грудня у Тілбурзі стартує чемпіонат Європи з кросу. Організатори змагань підготували кілька цікавих фатів про змагання, якими ми радо ділимося з вами.

 
25
 
Перший чемпіонат Європи відбувся у 1994 році Алнвіку (Велика Британія). Тоді до програми входили лише забіги чоловіків і жінок. У 1997 року до програми додали юніорські забіги, у 2006-му – молодіжні, а минулого року програма поповнилася видовищною змішаною естафетою.
 
616
 
Цьогорічний чемпіонат Європи з кросу обіцяє стати рекордним за кількістю учасників – 616 атлетів з 38 країн континенту.
 
>150
 
Чемпіонат Європи-2018 з кросу відбувається поблизу Тілбурга, у BeekseBergen– місцевості, відомій своїм Сафарі парком. Його населяють більше 150 видів тварин. Серед них тигри, жирафи, леопарди, леви, слони, носороги, страуси, зебри і багато-багато інших. Упродовж дня багато з них прогулюються у безпосередній близькості від будиночків команд і дарують їм неймовірні хвилини щастя і приємних емоцій.
 
2
 
Тілбург приймає вже другий за ліком чемпіонат Європи з кросу. Перший з них відбувся у 2005 році, але тоді траса була у Leijpark, у 3 км від цьогорічного місця проведення.
 
36
 
Атлети подолають на чемпіонаті Європи загалом 36 кіл. Довжина маленького кола – 1000 м, великого – 1500 м. Глядачі насолоджуватимуться загалом 50 км кросу.
 
21
 
Це найприємніше для України число. Стільки медалей наші спортсмени виграли за час проведення чемпіонатів Європи з кросу. Рекордсмен за кількістю титулів – Сергій Лебідь. Він 9 разів піднімався на найвищу сходинку п’єдетсалу. Загалом у нашої команди 11 золотих, три срібних і сім бронзових медалей і з цим показником Україна сьома у медальній таблиці всіх років.
За матеріалами організаторів чемпіонату Європи-2018 з кросу