Вікторія Федчик: «Не задоволена виступом, хоча й виклалася максимально»

418
Вікторія Федчик на чемпіонаті Європи з кросу посіла 64-е місце серед молоді. Після фінішу вона прокоментувала виступ читачам сайту ФЛАУ.

 
– Важливо було рівномірно розподілити сили по дистанції і разом з тим залишити їх на фініш, – говорить Вікторія Федчик. – Я не швидко почала, хоча, здавалось, що темп був нормальним. Думала, що зможу набігти на фініші, і намагалася це зробити навіть попри те, що ще за два кола до завершення дистанції зрозуміла, що ніякого фінішу не буде.
 
Я не задоволена виступом, хоча й виклалася максимально. Це означає те, що моя готовність не була такою, як я собі планувала.
 
Виступ у Тілбурзі не був вашим дебютом на чемпіонатах Європи з кросу, чи не так?
 
Так, я виступала на чемпіонаті Європи з кросу у 2016 році, в Чіа, в Італії. Там була дуже легка і швидка траса. У Тілбурзі вона, певно, взагалі найважча з тих, на яких я коли-небудь бігла. Навіть на чемпіонаті України в Івано-Франківську, де всі жалілися на складність траси, мені було дуже класно її долати у порівнянні з цією.
 
Відверто кажучи, траса цьогорічного чемпіонату Європи особисто мені не сподобалася. При цьому я розумію, що вона кросова і саме такою й має бути. Але мені більше подобаються траси з гірками – не такими маленькими, як тут, а з більш жорсткими.
 
Можливо, тоді вам міг би підійти ще й гірський біг?
 
А я пробувала виступати на чемпіонаті України з гірського бігу. Але це дисципліна для тих, у кого «немає стоп», і хто може бігти і не боятися щось собі покалічити. А я боюся.