Виконком ФЛАУ: звіти та рішення

236
14 грудня у Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ.

 
Члени Виконкому ФЛАУ заслухали звіт про виступ збірної України на чемпіонаті Європи з кросу (9 грудня, м. Тілбург).
 
«З позитивних моментів відзначу п’яте місце і конкурентоздатність естафетної команди, яка проявилася і у не надто великому відставанні від трійки призерів, і була добре помітна на фоні виступу української четвірки минулого року», – зазначив головний тренер з видів витривалості Сергій Романчук.
 
Загалом, виступ команди і тренери, і члени Виконкому визнали незадовільним.
 
Своїми враженнями від змагань, тренувань і підготовки атлетів поділився і віце-президент ФЛАУ Іван Гешко, який їздив до Тілбурга у складі офіційної делегації.
 
Попереду у тренерського штабу обговорення і визначення найоптимальнішої формули відбору до команди на чемпіонат Європи-2019 з кросу. Також члени Виконкому ФЛАУ і президент ФЛАУ Ігор Гоцул особисто звернулися до головних і старших тренерів команди з тим, щоб ті знайшли не лише оптимальну формулу відбору на змагання, а і якнайкращі шляхи для підготовки, щоб обговорили дане питання з особистими тренерами, проаналізували та зробили висновки щодо їхнього підходу.
 
У ході обговорень також була винесена пропозиція, яку наступного дня підтримали і члени Ради ФЛАУ, щодо того, щоб на одному з етапів залучити до підготовки команди Івана Гешка і дев’ятиразового чемпіона Європи з кросу Сергія Лебідя.
 
***
 
Після обговорення виступу команди на чемпіонаті Європи з кросу перейшли до чемпіонату світу з кросу, який відбудеться у датському місті Орхус, і затвердили кількісний склад команди для участі у ньому: чотири атлети – по одному представнику серед жінок і чоловіків серед дорослих і юніорів – та дві офіційні особи.
 
***
 
На засіданні Виконкому ФЛАУ також була представлена структура департаменту збірних команд на 2019 рік та попередні плани і завдання на нього.
 
***
 
На засіданні Виконкому ФЛАУ заслухали звіти про діяльність та використання бюджетних коштів на підготовку резерву ДП Східний і Західний центри олімпійської підготовки, які представили їхні керівники – Віталій Корж і Олег Вегнер. Також ними були представлені склад спортсменів, тренерів та інших фахівців, які здійснюють підготовку у ДП Східний і Західний центри олімпійської підготовки.
 
З урахуванням роботи впродовж першого року були внесені корективи у формування складу. Був зроблений акцент на необхідність координації діяльності Східного і Західного ЦОП зі старшим тренером з резерву Андрієм Каратєєвим та головним тренером з легкої атлетики В’ячеславом Тиртишником, а також на необхідність залучення до роботи в них більшої кількості висококваліфікованих тренерських кадрів.
Попередня статтяАндрія Соколовського обрано віце-президентом ФЛА Вінницької області
Наступна статтяРішення Ради ФЛАУ