Початок сезону для Стуй, покращення SB для Саладухи

248
В легкоатлетичному манежі Київської міської ШВСМ відбулися традиційні змагання з бар’єрного та спринтерського бігу, присвячені пам’яті видатних наставників Миколи Батруха та Бориса Юшка. Втім, їхня програма вже давно вийшла за межі лише бігових дисциплін. Ось і зараз разом зі спринтерами на старт Меморіалу вийшли майстри стаєрського бігу, а також стрибків.
 
Як і декількома днями раніш на «Різдвяних стартах», серед учасників вистачало титулованих атлетів, які розглядали ці змагання як етап підготовки до головних стартів сезону – чемпіонату України в приміщенні (Суми, 7-9 лютого) та чемпіонату Європи в приміщенні (Глазго, 1-3 березня).
 
У потрійному стрибку поліпшила свій найкращий результат сезону бронзова призерка Олімпійських ігор та чемпіонка світу Ольга Саладуха. Наразі з чотирьох спроб вдалими у неї виявилися дві, і стрибки підопічної Анатолія Бойка вселяють оптимізм – 14.19 та 14.20.
 
Для ще однієї медалістки Лондона-2012, Христини Стуй, Меморіал Батруха та Юшка став першим стартом зимового сезону. Отримавши минулого року на чемпіонаті Європи в Берліні травму, Христина все міжсезоння витратила на її лікування та відновлення. І ось зараз – перемога у бігу на 60 метрів з результатом 7,30, що, як і Саладухи, є підтвердженням нормативу на Глазго-2019.
 
У секторі для стрибків у висоту також з нормативом на чемпіонат Європи перемогла Ірина Геращенко – 1.90. Зовсім трохи не вистачило до нього у бігу на 400 метрів Наталії Пигиді (54,02), а також у бігу на 60 метрів з бар’єрами Артему Шаматрину (7,90) та Наталії Ручківській (8,26).
 
Наступним стартом в календарі столичної ФЛА, на якому традиційно також виступатимуть найсильніші вітчизняні легкоатлети, буде 29-30 січня чемпіонат Києва у приміщенні.
Попередня статтяДо уваги ЗМІ! Акредитація на чемпіонат світу-2019 з кросу
Наступна статтяМеморіал Миколи Мусієнка та зустріч пам‘яті Ященка