Перші іспити новою доріжкою

181
В Сумах відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні. Це був перший старт національного рівня, який проходив в легкоатлетичному манежі СумДУ після його реконструкції. Сектори та бігові доріжки радували око своєю новизною. Втім, їхні характеристики дещо відрізнялися від тих, на яких спортсмени змагалися тут в минулі роки. Покриття стало дещо м’якішим. І якщо для стрибунів та стаєрів це особливих незручностей не складало, то спринтерам довелося призвичаюватися.
 
Найбільше порадували жінки у стрибках у висоту. Боротьбу за перемогу тут повели Оксана Окунєва, Ірина Геращенко та Юлія Левченко. До позначки 1 м 92 см з них «чисто» дійшла лише Окунєва, втім вже наступну висоту – 1.94 – вона взяти не зуміла. Другою стала Геращенко з результатом 1.94. За словами державного тренера України з легкої атлетики В’ячеслава Тиртишника, Ірина востаннє так стрибала ще в рік Олімпіади-2016. І тренерський штаб збірної сподівається, що нинішній виступ означає появу у киянки «другого дихання», і вона знову радуватиме нас високими стрибками. Ну а перемогу святкувала срібна призерка чемпіонату світу-2017 Юлія Левченко, якій 1 м 96 см підкорилися з другої спроби.
 
У стрибках у довжину срібна призерка Берліна-2018 Марина Бех-Романчук здобула перемогу з результатом 6.50 (що є підтвердженням нормативу на чемпіонат Європи-2019 у приміщенні). Втім, її спроби з заступами були в районі 6.70, отож додавати Марині є де. Окрім цього зауважимо, що Бех-Романчук окрім довжини змагалася також з бігу на 60 метрів. Ці змагання проходили у два кола, і у фіналі хмельничанка стала четвертою (7,68). А це, певно, також забрало в неї сили.
 
Перемогу у бігу на 60 метрів у жінок здобула киянка Яна Качур, також з нормативом на Глазго – 7,38. Також відзначимо результати донеччани Анни Красуцької у потрійному стрибку (14.01 – особистий рекорд), киянки Анни Чубковцової з бігу на 60 м з/б (8.27) та харків’янина Павла Безніса у потрійному стрибку (16.19, особистий рекорд).
 
Командний залік чемпіонату України виграла збірна Харківської області, другими стали представники Дніпропетровщини, третіми – кияни. Також Дніпропетровська область була найкращою в заліку багатоборців.
Попередня стаття«Легкоатлетична НІКА»-2018 на Закарпатті
Наступна статтяКатерина Табашник перемагає на турнірі Beskydská laťka