Два рекорди України на юнацькому національному чемпіонаті в Сумах

225
Два національних рекорди U-18 було встановлено на юнацькому чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні (2002 р.н. та молодші), який 28-30 січня відбувся в Сумах.
 
– Ці змагання завжди викликають підвищений інтерес, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. – Адже додається нова вікова категорія, з’являються нові атлети. І старт в манежі СумДУ підтвердив, що у нас є на кого розраховувати в майбутньому. Разом з тими спортсменами, які минулого року представляли країну на юнацькому чемпіонаті Європи та юнацьких Олімпійських іграх, з’явилася нова плеяда конкурентоспроможних атлетів.
 
Хочу відзначити Христину Юрчук з Донеччини, яка виграла два види – 60 м (7,70) та 60 м з/б (8,65), причому її результат на бар’єрній 60-метрівці – це новий юнацький рекорд України. Також підтвердив лідерські амбіції багатоборець з Вінницької області, який минулого року виступав на юнацькому чемпіонаті Європи, Богдан Колеснік (на фото). У семиборстві він набрав суму 4988 очок, що також є новим рекордом Україні у цій віковій групі.
 
Пристойні результати показали переможці змагань зі стрибків у висоту – Дар’я Озерянова з Донеччини (1.81) та житомирянин Нікіта Анчис (2.06). У порівнянні з минулим роком добре виглядали представники горизонтальних стрибків. Марія Горєлова з Нової Каховки виграла стрибки у довжину (5.93), а Маргарита Бабіцька з Черкаської області – потрійний стрибок, значно поліпшивши особистий рекорд (12.46).
 
Так само і у хлопців – Андрій Єрещенко з Черкащини стрибнув у довжину по особистому результату (7.03), а в потрійному стрибку киянин Олександр Айко 2003 року народження, щойно з’явившись, вже проявив себе на позиції лідера – 14.40.
 
Загальний залік юнацького чемпіонату України в приміщенні виграла команда Донецької області, серед ДЮСШ перемогла Любешівська школа (Волинська обл.), а серед СДЮШОР – Вінницька.
 
Загалом результатами я задоволений, – підсумував Андрій Каратєєв. – Багато атлетів встановили особисті рекорди. За підсумками цієї першості буде сформовано збірну України, яка 6 березня в Стамбулі візьме участь в міжнародній матчевій зустрічі Білорусь-Франція-Туреччина-Україна.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.