Спринтерські прискорення

207
На чемпіонаті Києва з легкої атлетики у приміщенні, який відбувся в манежі Київської міської ШВСМ, найбільше порадували представники спринтерських дистанцій. Відразу п’ятеро з них показали час, який відповідає нормативам на чемпіонат Європи-2019 у приміщенні.
 
У бігу на 60 метрів серед чоловіків це вдалося відразу трьом учасникам, а двох найкращих – Василя Макуха (Київ) та Олександра Соколова (Миколаївська обл.) взагалі на фініші розділили тисячні долі секунди: час обох – 6,73 (позаду залишилися досвідчені Володимир Супрун, 6,78, та Роман Кравцов, 6,83). У підсумку фотофініш віддав перевагу Макуху. Після нагородження 19-річний атлет не приховував задоволення і від перемоги, і від результату. Але водночас, за його словами, він розуміє, що наступного тижня на чемпіонаті України в Сумах буде ще важче. Адже кількість сильних суперників там буде більше. І це при тому, що місць у збірну на чемпіонат Європи лише три, а нормативи на 60-метрівці виконало вже чотири атлети. І на національній першості багато що буде залежати не лише від фізичної готовності, але й від психологічного налаштування.
 
Також порадували представники бар’єрного спринту. Тут перемоги з нормативами здобули Артем Шаматрин (7,88) та Наталія Ручківська (8,23). Зовсім трохи до вимог ЄА не дотягнули у бігу на 400 метрів Данило Даниленко (47,42) та Наталя Пигида (54,12), а на 800-метрівці Тетяна Петлюк (2.05,57).
 
Втім, звісно, всі розуміють – головний старт, на якому все вирішуватиметься, – чемпіонат України, який 7-9 лютого прийматимуть Суми.
Попередня статтяУкраїнки – у трійці на змаганнях у Валь-де-Рей
Наступна статтяЛегка атлетика Києва – на порозі кардинальних змін