Легка атлетика Києва – на порозі кардинальних змін

204
В легкоатлетичному манежі Київської міської ШВСМ відбулася нарада, результати якої можуть вплинути на розвиток не лише столичної легкої атлетики, але й української загалом.
 
Керівництво ФЛА м. Києва (на чолі з президентом Віктором Грінюком) та президент ФЛАУ Ігор Гоцул зустрілися з представником компанії-інвестора, що динамічно розвивається та слідує сучасним світовим тенденціям. Ця компанія виказала готовність підтримати легку атлетику в Києві. А саме – реконструювати один зі столичних стадіонів.
 
Поки що не будемо оголошувати назву цього стадіону. Обмежимося лише тією інформацією, що він розташований в центрі столиці. І його територіальна близькість до НСК «Олімпійський» (в радіусі 5 км) означає те, що в разі здійснення цих задумів, головна спортивна арена країни нарешті отримає повноцінний розминочний стадіон. А значить, зокрема, зможе претендувати на проведення міжнародних легкоатлетичних змагань найвищого рівня.
 
Отож мова йде про появу в столиці стадіону щонайменше 5-ї категорії ІААФ, на якому можна б було проводити навчально-тренувальні збори збірних команд України, змагання, які відповідатимуть рівню сертифікації арени, а також тренування легкоатлетів-любителів. Окрім цього під час зустрічі було обговорене питання наповнення арени іншими видами спорту, суміжними сервісами (тренажери, сауна). Були розглянуті можливість експлуатації арени впродовж цілого року, а не лише в теплі місяці; варіанти створення на базі стадіону ЦОП, ДЮСШ та спортивних клубів.Також було приділено велику увагу соціальним аспектам.
 
Компанія-інвестор отримала від Віктора Грінюка та Ігоря Гоцула всю необхідну інформацію задля можливості втілення цього проекту в життя, а також запевнення щодо подальшої допомоги як консультаційної, так і шляхом залучення фахових спеціалістів на стадії реконструкції стадіону, а також під час його майбутнього функціонування.
 
Наразі продовжується активна робота з планування проекту, консультацій на різних рівнях. За задумом компанії-інвестора, він може бути реалізований вже до кінця цього року.