Михайлова, Коваль та інші шукачі путівок на чемпіонат світу з кросу

256
Близько 260 спортсменів взяло участь в командному чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу, який відбувся в Олешках Херсонської області. Загальний залік змагань виграла збірна Харківської області, другими стали представники Донеччини, третіми – господарі чемпіонату.
 
Але окрім безпосередньо нагород національної першості, на ній були розіграні путівки на чемпіонат світу з кросу, який наприкінці березня відбудеться в Данії.
 
– Можливість взяти участь в чемпіонаті світу стала гарним стимулом для наших провідних легкоатлетів, – розповідає старший тренер збірної України з видів витривалості Олег Курбаков. – Наша відома стаєрка Дар’я Михайлова з Київщини спеціально задля якісної підготовки до старту в Олешках взяла участь в декількох закордонних змаганнях з кросу, на яких проявила себе найкращим чином. І тут дуже впевнено перемогла на дистанції 8 км – 28 хвилин 42 секунди.
 
Дуже напруженою була боротьба у чоловіків на «десятці». Василь Коваль з Житомирщини та Дмитро Сірук з Рівненщини сперечалися за перемогу до самого фінішу, і у підсумку Коваль переміг з відривом усього в шість секунд (32.11 проти 32.17).
 
16-річна Катерина Онісімова з Дніпра заздалегідь приїхала до Херсонської області, аби найкраще підготуватися до боротьби за путівку на чемпіонат світу. Втім, на рік старша за неї волинянка Іванна Кух на дистанції 4 км виявилася на дві секунди швидшою.
 
У юніорів минулої осені на чемпіонаті України 19-річний киянин Василь Сабуняк був лише п’ятим. Але після нового року його більш старші суперники перейшли в молодіжну вікову категорію, і Василь довів, що серед своїх однолітків він – найкращий. На Кубку України в приміщенні серед дорослих він виграв срібло в бігу з перешкодами, і ось зараз – переміг серед юніорів. Кияни в кросі вже давненько не відзначалися. Так що можна сказати, що Сабуняк – нове ім’я в нашому виді.