Троє легкоатлетів претендують на «Спортивний Оскар-2018»

267
5 березня в Олімпійському домі відбулося засідання Української Академії спорту, на якому члени Академії – легендарні спортсмени різних років шляхом таємного голосування визначалися з іменами переможців ХІІІ Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2018» у 9 номінаціях.

 
Імена володарів «Спортивного Оскару» України назвуть під час самої Церемонії, яка відбудеться 30 березня в Києві.
 
Відбір претендентів та номінантів Церемонії проходив в 3 етапи.
 
Спочатку експертна комісія фахівців Національного олімпійського комітету і Міністерства молоді і спорту провела детальний аналіз виступів наших спортсменів на головних спортивних стартах року, підготувавши розширений список претендентів у кожній номінації (6-8 осіб).
 
Після цього протягом двох тижнів тривало голосування спортивних журналістів нашої країни. За підсумками голосування, в якому взяло участь 240 провідних спортивних журналіста з усіх регіонів, була визначена трійка претендентів, серед якої сьогодні «академіки» вибрали переможців у кожній номінації.
 
Серед кандидатів для нагородження Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2018» є і троє легкоатлетів.
 
На звання «Сенсація року» претендує чемпіон Європи зі спортивної ходьби на 50 км Мар’ян Закальницький.
 
А от до трійки претендентів на звання «Олімпійська надія України» ввійшли відразу двоє представників Королеви спорту. Переможець юнацьких Олімпійських ігор, чемпіон Європи U18, срібний призер чемпіонату світу U20 метальник молота Михайло Кохан і переможниця юнацьких Олімпійських ігор і чемпіонка Європи U18 зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх.
За матеріалами НОК України
Попередня статтяПовернення медалістів чемпіонату Європи з легкої атлетики у приміщенні!
Наступна статтяМихайлова, Коваль та інші шукачі путівок на чемпіонат світу з кросу