Богдан Бондаренко: «Зазвичай такі повернення відбуваються непросто»

349
Фото (с)Daniele Montigiani
«Де той хлопець, який високо стрибав? Чому його так довго не видно? Чи повернеться він?»

 
Останніми днями люди, не пов’язані з легкою атлетикою, все частіше почали запитувати про Богдана Бондаренка, ніби відчуваючи, що цей день ось-ось настане. Приємно було й інше: нехай водій таксі або випадкова знайома не завжди пам’ятали імені чемпіона світу і призера Олімпійських ігор, та вони добре пам’ятають те, що він є, його стрибки, шалені емоції, які він дарував усім своїми виступами, і те, як він, ніби заворожуючи, «змушував» зупинитися саме на цій трансляції навіть тих, хто раніше нічого не знав про легку атлетику.
 
18 травня Богдан Бондаренко після майже дворічної перерви повернувся до змагань. Його першим турніром став етап «Діамантової ліги» у Шанхаї. Перед стартом він не приховував того, що певні проблеми все ж залишалися. Та навіть попри це сподівання на вдалий виступ були.
 
Бондаренко почав незвично низько для себе, проте, зважаючи на вище сказане, це складно було назвати несподіванкою. З першої спроби подолавши 2,19 метрів, наступну висоту – 2,22 м – він вирішив пропустити. А от три спроби на 2,25 м цього разу виявилися невдалими.
 
«Це були перші змагання за останні два роки. Незважаючи на проблеми, які були перед стартом, розраховував на вищий результат. Зазвичай такі повернення відбуваються непросто. Найближчим часом доведеться займатися як фізичною реабілітацією, так і технічними моментами стрибка», – розповів читачам сайту ФЛАУ Богдан Бондаренко відразу після завершення змагань у Шанхаї.
 
Наступний етап «Діамантової ліги», на якому виступить Богдан Бондаренко, відбудеться 6 червня у Римі.
 
Результати зі стрибків у висоту серед чоловіків на етапі «Діамантової ліги» у Шанхаї: https://bit.ly/2HzGg1X
Фото (с)Daniele Montigiani