Львівський півмарафон-2019 відзначився новими рекордами

252
4th Molokiya Lviv Half Marathon вже вчетверте став найбільшою біговою подією всієї Західної України у самісінькому серці Львова! Понад три з половиною тисячі учасників вийшло на старт всіх дистанцій, що на тисячу більше за тогорічний показник. На основній же дистанції півмарафону стартувало 1653 учасників, що також є рекордом для Львова. Перемогу на основній дистанції з оновленням рекорду траси здобули українець Богдан-Іван Городиський з часом 1:06:46 та гостя з Молдови Олеся Смовженко (1:16:54).
 
У змаганнях чоловіків основна бігова боротьба проходила між Богдан-Іваном Городинським та Ігорем Порозовим (1:07:01), як результат обидва спортсмени перевершили позаторішний рекорд Тараса Сало (1:07:43). Третю сходинку виборов Богдан Семенович з часом 1:08:43. Найбільш титулований учасник Molokiya Lviv Half Marathon Тарас Сало, у якого за плечима перемоги у 2017 та 2018 роках, цьогоріч задовольнився четвертою сходинкою.
 
– Насправді не мав якихось особливих очікувань від даного старту, адже наразі сконцентрований на підготовці до Кубку Європи з бігу на 10 000 метрів, який відбудеться в Лондоні 6 липня, – прокоментував Богдан-Іван. – В цілому все дуже сподобалось, погода була сприятлива, але гірки внесли корективи. Але оскільки я родом зі Львову, хоча зараз й тренуюся в Києві, я був до всього готовим, особливо на рідних вулицях. Конкуренції як такої на трасі не було. Навпаки, всі допомагали один одному, ділились водою, губками. З великим задоволенням братиму участь у подібних стартах і в майбутньому.
 
 
Високі результати були показані і в жіночому заліку. Так Олеся Смовженко з Молдови встановила рекорд траси, перевершивши попереднє досягнення Валентини Кілярської 2017 року більше ніж на 2 хвилини! Срібло здобула Ірина Бубняк (1:17:30), вона ж стала і першою серед українок. Третю сходинку зайняла Наталія Семенович з часом 1:20:49. Таким чином обидві бронзові нагороди 4th Molokiya Lviv Half Marathon опинились у бігового подружжя Семеновичів.
 
Переможниця розповіла про перипетії боротьби на дистанції та емоції від перемоги:
 
– Це вже мій другий досвід участі в Molokiya Lviv Half Marathon, я вже бігла тут у 2016 році, і хочу сказати, що я вражена, наскільки все змінилось в кращу сторону за ці роки. І рівень організації, і особливо рівень підтримки глядачів та вболівальників. Майже по всій дистанції була активна підтримка, люди навіть виходили на балкони, щоб підтримати – це вражає, адже це не є притаманним для наших країн! Особливої конкуренції сьогодні не було, я обрала тактику відразу відірватись від конкуренток, що мені й вдалося. Авжеж було нелегко – і гірки, і бруківка змусили гарно попрацювати для перемоги. Та загалом я задоволена і перемогою, і рекордом траси.
 
 
На дистанції в 4,2 кілометра боротьба між Володимиром Кицем та Романом Ростикусом була така запекла, що переможця вдалось визначити лише за допомогою фотофінішу. З результатом 13:19.1 золото взяв Володимир.
 
– Цьогорічний півмарафон став рекордним за кількістю зареєстрованих учасників. Якщо говорити детальніше про Львівський півмарафон, то цього року ми маємо 3600 учасників, серед яких 8 відсотків – іноземці. Це означає, що біг є дуже популярним, адже кількість півмарафонців з кожним роком  зростає. Ми додаємо все більше нововведень, які покликані ще більше покращити умови для учасників: оновлені дистанції, страхування, що входить до складу стартового пакету, екскурсійні програми, збільшений призовий фонд, доставка стартових пакетів в інші міста, можливість позмагатися зі світовою елітою та багато іншого, – прокоментував генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
 
Цьогоріч призовий фонд змагань був збільшений на 56 500 гривень порівняно з тогорічним та склав 143 000 гривень. Грошову винагороду отримали абсолютні переможці, призери в семи вікових категоріях серед чоловіків та жінок на дистанції півмарафону та спорстмени, що встановили рекорди траси.
 
Також найдовшу дистанцію подолали і люди поважного віку. Найстаршим учасником став Василь Крупський 1940 р.н., який став четвертим у категорії 70-99 р. з результатом 2:13:29.
Попередня статтяУ Мукачево розіграли путівки на чемпіонати Європи та світу з гірського бігу
Наступна статтяРімма Буйненко та Василь Іваницький першими вибороли право виступити на КЧЄ в Луцьку