Віктор Бондаренко: «Підтримати Богдана на Європейських іграх приїхали його найрідніші люди»

316
Після повернення до України тренер і тато бронзового призера Європейських ігор зі стрибків у висоту Богдана Бондаренка Віктор Бондаренко поділився з журналістами враженнями від змагань і нового формату, розповів про виступ сина і те, хто підтримував їх на трибунах мінського стадіону «Динамо».

 
Богдан уже трішки розповів про пошкодження коліна. Коли вирішили все ж брати участь у змаганнях?
 
Остаточно вирішили виступати вже у день змагань. Перед цим зробили розминку, перевірки по розбігу, стрибок, і потрібна була ще ніч для того, щоб подивитися на стан і на те, як відреагує коліно.
 
Що можете сказати про результат Богдана?
 
Якщо брати до уваги лише цифри, то вони невисокі. Навіть у цьому стані розраховували на більше. Але знаючи, як усе відбувалося, як підходили до змагань, я задоволений тим, що є медаль. Адже сил було вкладено багато: і нами – спортсменом і тренером, і всіма, хто нам допомагав провести цю підготовку.
 
Новий формат змагань викликає багато різних думок. Богдану він сподобався. Що можете сказати ви?
 
Думаю, до фіналу інтрига буде закручуватися і інтерес до змагань зростатиме. На даній стадії їх ще дещо складно дивитися, адже рівень спортсменів дуже різний, хтось з суперників на голову сильніший, хтось навпаки. Тому спочатку це може бути не надто видовищно. А у фіналі має бути цікаво. І у нашої збірної, зокрема, досить хороші естафети (нагадаємо, що саме те, якою команда фінішує у заключній естафеті – гонці переслідування – і визначає підсумкове місце команди. – Прим.авт.) і високі шанси на успішний виступ.
 
Певно, не помилюсь, сказавши, що так близько до спортсменів, як на Європейських іграх, тренери ще не бували?
 
Так, це приємно. Зазвичай буває складно знайти місце на трибуні, з якого буде дійсно зручно оцінити стрибок і щось підказати спортсмену. Тому мені як тренеру це нововведення дуже сподобалося. Я двома руками за нього.
 
Ви були у секторі, зовсім поряд з Богданом. А хто підтримував на трибунах?
 
Була і команда, і вболівальники. Але розумію, про кого ви (посміхається). Підтримати приїхали також найрідніші. Зокрема, дружина Богдана і його донька. Вона вперше побачила таке видовище, їй було цікаво, а Богдану дуже приємно.