Юніорський рекорд України та міцні позиції лідерів в Луцьку

356
28-30 червня в Луцьку відбувся юніорський чемпіонат України з легкої атлетики, який був головним етапом відбору на чемпіонат Європи (Бурос, Швеція, 18-21 липня).
 
– Більшість спортсменів цієї вікової групи впродовж сезону брали участь в різних змаганнях, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. – Але зараз, на комплексному чемпіонаті, вони зібралися всі разом. І їхня очня боротьба викликала у фахівців певний інтерес. Гарним результатам, показаним під час чемпіонату, сприяли і погода, і оновлений стадіон «Авангард», який готується до проведення Комнадного чемпіонату Європи з багатоборств.
 
Поорадували лідери команди – в метанні молота дніпрянин Михайло Кохан (81.11) та черкащанка Валерія Іваненко (64.18), в стрибках у висоту львів’янин Владислав Лавський та Олег Дорощук з Кіровоградської області (по 2.18), Артем Коноваленко з Донеччини в потрійному стрибку (15.98). Їхня готовність вселіє оптимізм, виступом на чемпіонаті України вони підтвердили свої високі місця в європейському рейтингу.
 
Варто відзначити високі результати в бар’єрному бігу. У чоловіків на 110 м з/б Андрій Васильевський з Миколаївської області встановив юніорський рекорд України – 13,71. Андрій не дуже вдало виступив минулого року на чемпіонаті світу, але, вважаю, він зробив висновки, і з таким результатом на чемпіонаті Європи зможе поборотися за високі місця. Цікавим був фінал у дівчат в бігу на 400 метрів з бер’єрами, де три учасниці – Тетяна Безшийко з Черкаської області, львів’янка Мар’яна Шостак та Марія Буряк з Київщинин мали нормативи, і зараз їх підтвердили (відповідно, 58,48 – 59,99 – 1.00,51). Ну а результат переможниці, Тетяни Безшийко, – дуже гарний, підіймає її на високі позиції в європейському рейтингу. З ним вона у Швеції може поборотися за високі місця.
 
Низка спортсменів, як то Олексій Кирилін з Черкаської області (диск – 56.66) та киянин Андрій Авраменко (7.47), враховуючи наявність нормативів, спланували свою підготовку з виходом на пік на континентальну першість. А тому зараз показали не дуже високі результати. Втім, якщо до чемпіонату Європи вони вийдуть на ті цифри, які у них були в сезоні, це їм також дозволить поборотися в Швеції за високі позиції.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням
Попередня статтяМарія Філюк та Віктор Шумік виграли «Луцьку десятку-2019»
Наступна статтяСклад збірної України на юніорський чемпіонат Європи-2019