Українські легкоатлети повернулися з Європейського юнацького олімпійського фестивалю

428
29 липня збірна України повернулася з Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який приймав Баку. Атлети віком від 14 до 18 років брали участь у десяти видах спорту. Українці були представлені у сімох з них, включно з легкою атлетикою.

 
Юні олімпійці виграли 25 медалей, три з яких на рахунку легкоатлетів. Марія Горєлова стала переможницею зі стрибків у довжину. Артур Фельфнер і Роман Петрук виграли бронзові медалі з метання списа і стрибків у висоту відповідно.
 
«Приємно бачити талановиту молодь і перспективний спортивний резерв. У Баку була здобута найбільша кількість нагород за всю історію виступів українців на Олімпійських фестивалях – 25. Радує, що в наших традиційних медальних видах спорту – спортивній гімнастиці, легкій атлетиці, плаванні, боротьбі, дзюдо – підростає чудова зміна і є кому продовжувати славні здобутки. Це вселяє надію у майбутні перемоги», – відзначив президент НОК України Сергій Бубка у коментарі сайту noc-org.ua.
 
«Велика вдячність батькам, тренерам, лікарям та масажистам, державним і громадським організаціям, всім фахівцям, хто сприяв підготовці і вихованню наших юних спортсменів. Вірю, що спільними зусиллями ми підтримуватимемо ці таланти на їх успішному шляху до дорослих олімпійських висот», – наголосив Сергій Бубка.
 
Участь в ЄЮОФ взяли 16 легкоатлетів. Дуже близьким до здобуття ще однієї медалі для України був Нікіта Строгалєв. Він показав такий же результат зі стрибків з жердиною (4,80 м), як і бронзові призери бельгієць Жуль Ванлангенакер і білорус Дмітрій Марфушкін, але подолав їх з другою спроби і поступився за цим показником. При цьому Строгалєв повторив особистий рекорд.
 
Лише кроку, або 11 сотих секунди до медалі з бігу на 800 метрів не вистачило Світлані Жульжик. З особистим рекордом 2.06,78 хв вона четверта. Четвертою була і Дар’я Озерянова зі стрибків у висоту (1,77 м).
 
Андрій Єрещенко з результатом 7,06 м став шостим зі стрибків у довжину. Ганна Онуфрієва стала шостою з потрійного стрибка серед дівчат (12,47 м), а Олександр Айко був дев’ятим серед юнаків (14,09 м). При цьому у кваліфікації Онуфрієва встановила особистий рекорд (12,63 м).
 
Вісімку найсильніших замкнули Катерина Онісімова з бігу на 2000 метрів з перешкодами (6.56,63 хв) і Валерія Мухоброд з семиборства (5050 очок).
 
Віталій Опанасенко був 12-м з метання диска (52,03 м). Зазначимо, що у кваліфікації він встановив особистий рекорд – 56,97 м.
 
Денис Слюсар не зміг подолати перше коло з бігу на 110 метрів з бар’єрами (14,49 м), Євгенія Коновалова – з бігу на 100 метрів (12,20 с), Тетяна Харащук – з бігу на 400 метрів (56,79 с), Ярослава Ялисоветська – з бігу на 400 метрів з бар’єрами (1.04,71 хв).