Щодо формування складу збірної України на чемпіонат світу з бігу на 50 км

264
За ініціативи президента ФЛАУ Ігоря Гоцула відбулася нарада керівництва Легкої атлетики України, темою якою стали звернення громадськості з приводу того, що формування збірної України для участі в чемпіонаті світу з бігу на 50 км (1 вересня, Брашов, Румунія) відбулося з порушенням критеріїв відбору.
 
Після наради відбулися чисельні консультації, після чого в телефонному режимі відбулося засідання Виконавчого комітету ФЛАУ. Під час засідання було встановлено наступне:
 
  1. Членом Комісії позастадіонних видів легкої атлетики ФЛАУ Володимиром Семенюком та головним тренером збірної України з видів витривалості Сергієм Романчуком на затвердження Виконавчим комітетом були подані критерії відбору на чемпіонат світу з бігу на 50 км, які від самого початку не можливо було виконати, оскільки офіційного рейтингу на такі дистанції не існує. У разі виявлення помилки, корективи в критерії відбору можна було внести пізніше, але цього не було зроблено.
  2. Відбір в частині добирання до команди носив суб’єктивний характер, і не було зроблене все можливе, щоб потенційні учасники знали про можливість участі в чемпіонаті світу і мали можливість заявити про своє бажання взяти участь.
  3. До потенційних учасників змагань не були доведені фінансові умови участі в чемпіонаті світу.
  4. Під час подачі складу команди на затвердження Виконавчим комітетом ФЛАУ, його не було проінформовано, що цю команду сформовано у протиріччі з затвердженими критеріями відбору, що порушило базовий принцип справедливості, якого у своїй діяльності намагається дотримуватися ФЛАУ.
 
У зв’язку з цим Виконавчий комітет ФЛАУ прийняв наступні рішення:
 
 
  1. Скасувати попереднє рішення про затвердження команди для участі в чемпіонаті світу з бігу на 50 км в частині добирання та офіційних осіб.
  2. Доручено державному тренеру України з легкої атлетики В’ячеславу Тиртишнику в консультації з тренерським штабом, Комісією позастадіонних видів легкої атлетики ФЛАУ та громадськістю винести пропозицію про формування команди, довести інформацію, що є можливість добратися, до всіх зацікавлених сторін, і подати на вівторок 6 серпня на затвердження Виконкомом відповідну пропозицію.
  3. На потрапляння до складу збірної України можуть претендувати лише члени ФЛАУ.
  4. Доручено президенту ФЛАУ Ігорю Гоцулу та генеральному секретарю ФЛАУ Михайлу Медведю зв’язатися з оргкомітетом чемпіонату світу з бігу на 50 км і просити, як виключення, дозволу внести корективи у відповідну заявку.
  5. Фінансові умови участі українських спортсменів в чемпіонаті світу з бігу на 50 км будуть опубліковані в понеділок, 5 серпня.
  6. Усіх, хто хоче запропонувати свою кандидатуру для участі в чемпіонаті світу з бігу на 50 км, прохання повідомити про це головному тренеру збірної України з видів витривалості Сергію Романчуку за телефонами 067-417-9705 або 050-259-1795 не пізніше 15:00 вівторка, 6 серпня.
Попередня статтяВідбулася презентація 4th Tavria V Odesa Half Marathon 2019
Наступна статтяСемінар для атлетів перед командним чемпіонатом Європи