Перемога Левченко, Україна – в сімці найкращих!

244
В Бидгощі (Польща) завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики (Суперліга). Особливістю цьогорічних змагань було те, що відразу п’ять збірних з 12-ти залишали за їх підсумками елітний дивізіон, оскільки в 2021 році в Суперлізі виступатиме лише 8 команд.
 
Так вийшло, що впродовж всього чемпіонату збірна України вела боротьбу з Чехією за останнє, сьоме місце, яке давало право на збереження прописки в Суперлізі. Після другого дня українці та чехи мали однакову кількість очок, і в заключний день нам все-таки вдалося випередити головних конкурентів. В першу чергу завдяки двом атлеткам, які зуміли пробитися до ТОП-3 в своїх дисциплінах. Юлія Левченко стала єдиною українкою, яка зуміла відсвяткувати перемогу на цих змаганнях – у стрибках у висоту вона показала результат 1 м 97 см. А Ірина Климець стала третьою в метанні молота – 71.67.
 
У підсумку Україна з 225 очками посіла сьоме місце, випередивши чехів на 5,5 очок. Виграли чемпіонат Європи господарі, поляки. Срібло – у Німеччини, бронза – у Франції. Залишають Суперлігу чехи, шведи, греки, фіни та швейцарці. Замість них до еліти заходить переможець першої ліги – Португалія. Місце проведення наступного командного чемпіонату Європи, який відбудеться в 2021 році, визначиться пізніше.
 
Фото – Костянтин Клименко, XSPORT.ua