Ударний молот на старті чемпіонату України

290
В Луцьку на стадіоні «Авангард» розпочався чемпіонат України з легкої атлетики. Він є вирішальним етапом відбору на чемпіонат світу, який за місяць прийматиме Доха (Катар).
 
З майже сорока атлетів, які на даний момент виконали нормативи на світову першість, в стартовий день змагань його вдалося підтвердити поки що лише волинянці Ірині Климець. І другій спробі вона показала результат 71 м 08 см, і його нікому з суперниць не вдалося перевершити. Також тут варто відзначити Валерію Іваненко з Черкаської області. 18-річна переможниця Юнацьких олімпійських ігор вперше виступала на дорослому чемпіонаті країни, і стала його бронзовою призеркою – 60.07.
 
У чоловіків-молотобойців все вирішилося в передостанній спробі. До неї лідирував Сергій Перевозніков з Закарпаття (73.07), але 18-річному Михайлу Кохану з Дніпропетровщини вдалося його випередити 73.94, і виграти золоту медаль. Яка є гарним доповненням до нормативу на чемпіонат світу, який Михайло виконав раніш.
 
Також відзначимо у штовханні ядра серед чоловіків перемогу одесита Романа Кокошка з особистим рекордом – 19.70. На жаль, сильний вітер певною мірою завадив проявити себе представникам спринтерських дисциплін. У бігу на 400 метрів серед жінок перемогу святкувала Анна Рижикова з Дніпра, яка на фініші вирвала золото у киянки Тетяни Мельник (52,5 проти 55,74). Втім, це нижче нормативу на Доху-2019. А у чоловіків у фіналі з бігу на 100 метрів додалися ще й проблеми зі стартовою електронікою. Хлопцям довелося шість разів ставати на стартову решітку. В тому числі через нервову напругу трьох було дискваліфіковано через фаль-старт. У підсумку перемогу тут здобув дніпрянин Станіслав Коваленко.
 
В окремих видах виступали наші лідери багатоборства – Олексій Касьянов з Запоріжжя та броварчанка Аліна Шух. Касьянов пробіг з десятиборцями стометрівку, після чого зрозумів, що пошкодження не дозволить йому пройти всю лицарську дистанцію. Отож змагався на бар’єрних 110 метрах, і став бронзовим призером чемпіонату – 14,20. А Аліна Шух перед семиборством, яке розпочнеться в четвер, стрибала потрійним, і з особистим рекордом (12.97) стала четвертою.
 
З повними результатами та відеотрансляцією змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням
 
Фото – Дмитро Вакулка
Попередня статтяТетяна Мельник: «Шанс відібратися на чемпіонат світу в особистому виді ще є»
Наступна статтяКирило Кіру: «Намагався показати глядачам красу стрибків з жердиною»