Дарина Слобода: «Аліна Шух додавала натхнення боротися»

217
Дарина Слобода після перемоги на чемпіонаті України з особистим рекордом з семиборства (6208 очок) поділилася враженнями від виступу у Луцьку з читачами сайту ФЛАУ. До нормативу на чемпіонат світу їй не вистачило лише 92 очка.
 
– Цей старт дався мені важче ніж всі попередні,  але я сподіваюся, що потраплю на чемпіонат світу за добором. Мені дуже цього хочеться, адже це було моєю основною метою. Мені давно не 18 років, і мені потрібно виступати на таких змаганнях. Якщо все вдасться, це буде перший досвід для мене. Але мені це дуже потрібно.
 
– Важко було виступати через фізичну чи психологічну втому?
 
– Відчувала психологічну втому. Не знаю, з чим це пов’язано, адже мені подобається те, чим займаюся. Проте сезон був  довгим, і це зіграло свою роль.
 
– Якщо все складеться і ви поїдете у Доху, того часу, що залишається до чемпіонату світу,вистачить, щоб відновитися? У першу чергу,психологічно.
 
– Уже саме потрапляння на чемпіонат світу буде для мене такою мотивацією, що у мене вже не буде вибору і я відновлюся у будь-якому випадку.
 
– Боротьба на чемпіонаті України була досить напруженою. Лідер змінювався, і до фінішу на 800 метрів не було зрозуміло, хто переможе. Така інтрига не давала розслабитися?
 
– Якби не Аліна Шух, то я б, певно, з таким настроєм розслабилася. А вона мені додавала натхнення для того, щоб боротися.
 
– Ейфорія після перемоги з семиборства на командному чемпіонаті Європи тривала довго?
 
– Я дуже рада, що мені вдалося тоді виграти, але ставлюся до цього спокійно. Я все ж думала про відбір на чемпіонат світу. Це була моя основна мета.
 
Фото – Дмитро Вакулка
 
Попередня статтяНормативи переносяться на п’ятницю
Наступна статтяСуперські висоти, довжини та бар’єри