Українки тріумфували у складі переможців матчу Європа – США

282
У Мінську відбувся легкоатлетичний матч Європа – США. За збірну континенту виступили п’ять українок. І не просто виступили, а зробили неабиякий внесок у перемогу команди.

 
За підсумком двох днів, що тривав матч, збірна Європи набрала 724,50 очок і перемогла. У США – 601,50 очко.
 
У секторі для стрибків у висоту розгорнулася без перебільшення одна з найбільш інтригуючих і цікавих битв. Непереможних не буває, і це довели дві українки, дві вихованки Ірини Пустовойт Юлія Левченко й Ірина Геращенко, перемігши діючу чемпіонку світу росіянку Марію Ласіцкене.
 
Стрибки Левченко цього вечора зачаровували. Її виступ був бездоганним. Вона з першої спроби долала висоту за висотою, включно з 2,00 і 2,02 метри, які стали новим молодіжним рекордом України. У той же час Ласіцкене почала припускатися помилок і завершила змагання з результатом 1,98 метрів. Стільки ж настрибала й Ірина Геращенко, проте обійшла суперницю за спробами і стала другою.
 
Зазначимо також, що згідно з правилами матчу, спортсмени у вертикальних стрибках максимально мали вісім стрибків. І лише переможці могли продовжувати стрибати далі. Так у Геращенко, коли вона виходила на висоту 2,00 метри, залишалася лише одна спроба. У Мінську вона виявилася невдалою.
 
Надзвичайно драматичним був забіг на 400 метрів з бар’єрами серед жінок. Анна Рижикова лідирувала майже всю дистанцію. На фінішній прямій її дещо випередила американка Ешлі Спенсер. Здавалося, розв’язка буде вже на фініші, але глядачі її не дочекалися: Спенсер, перечепившись через останній бар’єр, впала, а Рижикова, прискорившись, таки фінішувала першою, випередивши, зокрема, діючу чемпіонку Європи Леу Шпрунгер зі Швейцарії. Час Анни – 55,32 с.
 
Майже всю дистанцію 800 метрів лідирувала і Ольга Ляхова, але на заключних метрах її все ж випередила британка Александра Белл. Ляхова – друга (2.04,90 хв).
 
Дуже близькою до перемоги зі стрибків у довжину була і Марина Бех-Романчук (6,73 м). Від першого місця Анастасії Мірончик-Іванової її відділив лише один сантиметр. Натомість українка зуміла обійти американку Бріттні Рііс (6,71 м).
 
Попередня статтяБрюссельські нотатки: про гранти ЄС, неконтрольовані змагання та шкоду спортивних споруд
Наступна статтяВже цими вихідними Одеса прийматиме 4th Tavria V Odesa Half Marathon