Доха-2019: Наталія Прищепа і Ольга Ляхова – у півфіналі з бігу на 800 метрів

284
Наталія Прищепа і Ольга Ляхова вийшли до півфіналу з бігу на 800 метрів на чемпіонаті світу, який 27 вересня стартував у Досі (Катар).

 
Наталія Прищепа впевнено провела свій забіг, виконала всі настанови тренера і перемогла у ньому з часом 2.03,22 хв.
 
«Перший раунд пройшли, завтра буде набагато складніше. Знаєте, як кажуть: сьогодні погано, завтра буде ще гірше, я впевнена у цьому. (сміється) Гірше саме по складності забігу, не по відчуттям, адже з 24-х має лишитися лише вісім спортсменок, – говорить Наталія Прищепа. – Сьогодні робила те, що сказав тренер. Це лише перший раунд і поки що рано про щось говорити. Зокрема і про те, чи все ми вгадали з підготовкою. Думаю, про це можна буде сказати вже завтра».
 
Ольга Ляхова потрапила до найсильнішого забігу, проте була надзвичайно близькою до того, щоб вийти до півфіналу напряму. Для цього необхідно було фінішувати у першій трійці. На жаль, Ольга фінішувала четвертою і була змушена чекати завершення всіх забігів для того, щоб переконатися у тому, що 2.01,47 хв їй стовідсотково вистачить для виконання цього завдання. Власне, так і сталося. З шести спортсменок, які проходили до півфіналу за часом, у українки він був найкращим.
 
– Складно сказати, чого не вистачило. На 800 метрів потрібно ідеально зібратися. Можливо, якоїсь ланки і не вистачило саме в цей день і у цей момент. Попереду новий день, нові сили, нові можливості. Тому вірю у краще, – говорить Ольга Ляхова.
 
А не було сьогодні такого, що ви самі не повірили у те, що можете нарешті пробитися напряму до наступного кола і не псувати собі нерви зайвим очікуванням?
 
Ні, я вірила у те, що можу прискоритися. Але ноги трішки не захотіли прискоритися так швидко, як це було потрібно.
 
Оль, у вас один зі зборів був у Кенії. Для багатьох Кенія, як і Катар асоціюється зі спекою. Чи так це насправді?
 
Катар і Кенія дуже різні країни. У Кенії, там, де ми були, максимальна температура повітря – 25 градусів. Там набагато комфортніше бігати. Тут ти біжиш ніби в пустелі, а там у нормальних умовах.
 
Півфінал з бігу на 800 метрів відбудеться 28 вересня, о 19:15. Чемпіонат світу в Україні транслюватиме телеканал XSPORT.