Доха-2019: китайська гегемонія у спортивній ходьби на 20 км

342
Фото (с)Getty Images for IAAF
У ніч з 29 на 30 вересня на чемпіонаті світу розіграли медалі зі спортивної ходьби на 20 км серед жінок.

 
Всі без винятку українські скороходи, які брали участь у змаганнях на дистанції 50 км, цього дня повернулися на трасу для того, щоб підтримати Надію Боровську й Інну Кашину.
 
Після того жаху, який був напередодні на трасі, дівчата відверто побоювалися стартувати. Та тренери і друзі по команді всіляко намагалися їх заспокоїти. «Не все так страшно. Не починайте швидко, контролюйте темп і все буде добре», – говорила їм Христина Юдкіна, яка була шостою на дистанції 50 км.
 
Зрештою, так і сталося. Після 50-ки тренери зрозуміли, що починати потрібно ще повільніше. І всю дистанцію вели дівчат. Після фінішу Надія Боровська не приховувала радості. Вона фінішувала 20-ю (1:38.35 год). Але раділа не стільки місцю, скільки тому, що досить упевнено подолала дистанцію і взагалі повернулася до змагань після травми.
 
Відеокоментар Надії Боровської можна подивитися ТУТ.
 
Інна Кашина певний час йшла разом з Боровською, потім випереджала її, але сил для того, щоб втримати такий темп до кінця дистанції, їй трішки забракло. Інна фінішувала 29-ю (1:41.44 год).
 
Перші три сходинки посіли китаянки. Гун Лю стала чемпіонкою світу (1:32.53 год). Шеньцзе Цеян  була другою (1:33.10 год), а Люцзин Ян – третьою (1:33.17 год).
 

Попередня статтяСергій Смелик: «Потрапляння в останній вагон при відборі на чемпіонат світу додало мотивації»
Наступна статтяДоха-2019: розклад виступів українців у четвертий день чемпіонату світу