Ганна Гацько-Федусова: «Не потрібно сподіватися на диво. Потрібно повірити в себе»

719
Ганна Гацько-Федусова у кваліфікації з метання списа у найкращій зі спроб показала результат 55,84 м. Для виходу до фіналу  чемпіонату світу цього було недостатньо.

 
Після завершення кваліфікації Ганна прокоментувала свій виступ для читачів сайту ФЛАУ.
 
– Не потрібно сподіватися на диво. Потрібно повірити в себе, – говорить Ганна Гацько-Федусова. – Стан був хороший, отримала задоволення від змагань, але технічно не склалося. У мене весь сезон такий… Було кілька турнірів, на яких показала результати 59-60 метрів, але це не мої результати. Я чудово розумію, що набагато сильніша і можу метати значно далі. Дуже сподіваюсь, вірю і робитиму все для того, щоб в олімпійський рік потрапляти у фінал. Для цього потрібно впоратися з технікою, поставити цей рух, довести його до автоматизму і вже метати на всю силу, саме «виметувати» спис.
 
Коли я говорила з вашим тренером В’ячеславом Римком, він сказав одну річ: ви час від часу прокручуєте в пам’яті рекордну спробу і намагаєтеся її повторити, перекласти ті техніку і рухи на сьогоднішні кидки. А враховуючи те, що зараз вам ставлять нову техніку, це лише шкодить вам.
 
Можливо, так і є. Я 15 років тренувалася у Сергія Павловича і зараз буде третій рік, як працюю з В’ячеславом Вікторовичем. Перелаштуватися складно. Коли люди говорили, що легше навчити, ніж перевчити, я ніколи не думала, що це так. Але зараз переконалася на власному прикладі у тому, що це не так легко. Стара техніка, яка була, рухи, вправи, настанови, думки, зокрема, мої внутрішні – все змішується у голові і потрібно просто досягнути того, щоб зібрати цей кидок в одне ціле і робити все можливе для того, щоб метати далеко.
 
Ви сказали, що отримали задоволення від змагань. Тобто те, що все ж потрапили на чемпіонат світу за відбором добре і має лиш додати мотивації?
 
Це основний старт сезону. Я рік тренувалася, готувалася, віддавала всі сили і всю себе для того, щоб потрапити на чемпіонат світу. Я рада і це точно додасть мотивації. Відверто кажучи, те, що так сталося і потрапила у Доху, це диво. Я була 35-ю у рейтингу і думала, що вже не вдасться відібратися, але все ж мене запросили.