Надія Боровська: «Не могла підвести свого синочка»

343
Скороходка Надія Боровська через травму кілька місяців не могла навіть тренуватися. Проте зуміла відновитися і на чемпіонаті світу фінішувати 20-ю на дистанції 20 км (1:38.50 год).

 
Після виступу Надія не приховувала щастя від повернення до змагань і навіть спекотна погода в Досі не звела посмішку з її обличчя після фінішу.
 
«Через травму я пропустила і Кубок Європи, і чемпіонат України. Після такої перерви я чекала на цей старт, але коли приїхали в Доху, вийшли з літака і відчули це повітря… Це було щось неймовірне! Скільки їжджу на змагання, такого «кайфу», як тут, я ще ніде не відчувала.
 
Спочатку було страшно. Тренери, які тут, і мій особистий тренер сказали йти своїм темпом. Христина Юдкіна, яка напередодні фінішувала шостою на дистанції 50 км, також сказала не рватися відразу вперед і починати дуже спокійно. Я дослухалася до всіх порад, і все вдалося. Тим більше, я не могла підвести свого синочка. Він зранку передавав мені вітання і говорив: «Мамо, вперед!» Я мусила йти!
 
Про те, що поїду на чемпіонат світу, дізналася в червені. В липні вже почала тренування, в середині липня їздили на збір у Туреччину. Загалом, готувалася упродовж двох зборів, оскільки до того через травму чотири місяці взагалі не тренувалася».
Попередня статтяДоха-2019: розклад виступів українців у четвертий день чемпіонату світу
Наступна статтяВолодимир Киц та Діана Ткаченко виграли чемпіонат України-2019 з бігу на 1 милю