Зі світу по нитці: олімпійські новини, кар’єра Піткамякі і переможці «челленджів» IAAF

330
Міжнародний олімпійський комітет заявив про намір перенести змагання з марафону і спортивної ходьби на Олімпійських іграх-2020 з Токіо у Саппоро, столицю зимових Олімпійських ігор-1972.

 
Перенесення змагань на Хоккайдо, у найбільш північну перфектуру Японії, продиктовано тим, що температура повітря там має бути нижчою, ніж у Токіо (на 5-6 градусів вдень на період Олімпійських ігор). Віддаленість міст – понад 800 км.
 
***
 
Переможцями IAAF Hammer Throw Challenge  за підсумками 2019 року стали поляк Павел Файдек та американка ДіАнна Прайс.
 
Переможцями IAAF Combined Events Challenge за підсумками 2019 року стали австрійка Верена Прайнер і канадієць Дамьян Ворнер.
 
***
 
Чемпіон світу-2007 і бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 фін Теро Піткамякі оголосив про завершення кар’єри.
 
Піткамякі востаннє змагався на турнірі Paavo Nurmi Games у Турку у червні минулого року, де порвав передні хрестоподібні зв’язки коліна. Після операції він пропустив решту сезону, включно з чемпіонатом Європи у Берліні.
 
Піткамякі планував повернутися цього літа, а наступного виступити на своїх п’ятих Олімпійських іграх, проте коліно не може більше витримувати необхідних навантажень.
 
«Все це сумно, проте я розумів, що такий момент рано чи пізно настане і міг трішки підготуватися до нього. Я все ще почуваюсь спустошено. На щастя метання списа – лише спорт. В житті є багато іншого. Коли стало зрозуміло, що я більше не повернуся до бажаних кондицій і не зможу бути на високому рівні, мої ентузіазм і мотивація у спорті згасли. Це було основною причиною мого рішення завершити кар’єру», – сказав Теро Піткамякі.
За матеріалами ЕА та IAAF